Menu
 

Nedēļas nogalē Pierīgā apdzēsti 14 kūlas ugunsgrēki Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - VUGD Foto - VUGD

Aizvadītās nedēļas nogalē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) novērsis 120 kūlas ugunsgrēkus, 14 no tiem apdzēsti Pierīgas novados. Kā informēja VUGD, lielākie sausās zāles degšanas gadījumi Pierīgā reģistrēti Stopiņu novadā, kur uguns bija izplatījusies viena hektāra platībā, kā arī Sējas un Salaspils novados, kur pērnā zāle degusi 5000 kvadrātmetru platībā.

Svētdien priekšpusdienā Olainē degusi kūla 100 m2 platībā un dārza māja 20 m2 platībā. Ugunsgrēks tika likvidēts divu stundu laikā.

Sestdien Jūrmalā fiksēti divi meža zemsedzes degšanas gadījumi 50 un 100 m2 platībā, bet Mārupes novada Mežvidos meža zemsedze degusi 100 m2 platībā. Vēl Jūrmalā un Stopiņu novada Sauriešos uguns bija apņēmusi vieglās automašīnas, Vangažos degusi zaru kaudze, bet atkritumi apdzēsti Carnikavas novadā, Salaspils novada Saulkalnē un divās vietās Jūrmalā.

Notikuši arī vairāki ugunsgrēki ēkās. Ceturtdien Ikšķilē degusi vienstāva dzīvojamās mājas piebūve un jumts 8 m2 platībā, un no ēkas saviem spēkiem bija evakuējušies divi cilvēki. Zvejniekciemā dedzis šķūnis 15 m2 platībā, bet Mālpilī un Jūrmalā apdzēsti dzīvojamo māju dūmvados svilstoši sodrēji.

Aizvadītajā nedēļas nogalē no ūdenstilpēm tika izcelti trīs bojāgājuši cilvēki, tajā skaitā viens cilvēks sestdien no Melnezera Krimuldas novadā Lēdurgas pagastā.

Veicot glābšanas darbus, VUGD pārstāvji Sējas novada Pabažos izvilkuši dubļos iestrēgušu Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta automašīnu, bet Jūrmalā – smiltīs iestigušu pašvaldības policijas automašīnu.

Palīdzība sniegta arī dzīvniekiem. Jūrmalā atbrīvots caurulē iestrēdzis ezis, Mārupes novadā kaķis nocelts no koka, bet Jūrmalā – no neapsaimniekotas divstāvu ēkas balkona.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.