Menu
 

Siguldā par narkotisko vielu realizāciju aizturēts 16 gadus vecs jaunietis

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Valsts policija Foto - Valsts policija

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Siguldas iecirkņa policisti, pārbaudot iepriekš saņemtu informāciju par narkotisko vielu realizāciju, Siguldā aizturēja kādu 2004. gadā dzimušu jaunieti.

Jaunieša dzīvesvietā likumsargi veica sankcionētu kratīšanu, kuras laikā atrada un atsavināja piecus vīstokļus ar zaļganbrūnu augu valsts izcelsmes vielu, skaidru naudu 280 eiro, digitālos svarus, marihuānas sēklas, mobilo telefonu, divus datora cietos diskus, marihuānas smalcinātāju un paštaisītu marihuānas pīpi, liecina Valsts policijas informācija.

16 gadus vecais jaunietis tika aizturēts un nogādāts uz Alkohola, narkotisko un psihotropo vielu reibuma ekspertīzes nodaļu (ANPREN), lai veiktu narkoloģisko testu. Atasvinātajām vielām ir nozīmētas ekspertīzes.

Par šo gadījumu ir uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 253.1 panta pirmās daļas (par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu izgatavošanu, iegādāšanos, glabāšanu, pārvadāšanu vai pārsūtīšanu realizācijas nolūkā vai par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu realizēšanu). Par šādu noziegumu paredzēts sods –  brīvības atņemšana uz laiku no diviem līdz astoņiem gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un probācijas uzraudzība uz laiku līdz trim gadiem.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.