Menu
 

Ugunsgrēkā Saulkrastu novadā cietuši divi cilvēki

  • Autors:  Apriņķis.lv
Ugunsgrēkā Saulkrastu novadā cietuši divi cilvēki arhīvs

Aizvadītajā diennaktī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 55 izsaukumus, tostarp Pierīgā: Saulkrastu novadā ugunsgrēks bija izcēlies dzīvojamā mājā, cietuši divi cilvēki, savukārt Ikšķiles un Salaspils novadā sniegta palīdzība nelaimē nonākušiem dzīvniekiem.

Pirmdien plkst. 23.21 saņemts izsaukums uz dzīvojamā māju Saulkrastu novadā, kur izcēlies ugunsgrēks. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji konstatēja, ka deg dzīvojamās mājas jumts un otrā stāva griesti 30 m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas saviem spēkiem evakuējās trīs cilvēki, no kuriem divi bija cietuši un tika nodoti NMPD mediķiem. Plkst. 1.40 ugunsgrēks likvidēts, informē VUGD Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļas pārstāve Inta Palkavniece.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz vietām, kur dega atkritumi, sausā zāle, skaidu kaudze, vieglā automašīna, neapsaimniekotas ēkas siena, šķūnis, saimniecības ēka un bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens.

Palīdzot bezpalīdzīgā stāvoklī nonākušiem dzīvniekiem, pirmdien glābēji Ikšķiles novada Tīnūžu pagastā no koka nocēla kaķi, bet Salaspils novada Salaspils pagastā no upes izcēla savainotu suni, kuru nodeva patversmes darbiniekiem, vēsta I. Palkavniece.

Kopumā laika posmā no šī gada 20. augusta plkst. 6.30 līdz 21. augusta plkst. 6.30 VUGD saņēma 55 izsaukumus – 10 uz ugunsgrēku dzēšanu un 39 uz glābšanas darbiem, bet seši no izsaukumiem bija maldinājumi.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.