Menu
 

Traģiskos negadījumos Pierīgā dzīvību zaudējuši trīs cilvēki, vēl vairāki cietuši Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Kopš nedēļas sākuma Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) no Pierīgas novadiem un Jūrmalas saņēmis 20 izsaukumu. Diemžēl vairāki negadījumi beigušies ar traģiskām sekām.

Jau ziņots, ka pirmdien no rīta VUGD saņēma informāciju no Valsts policijas, ka Babītes novadā uz cilvēka dega apģērbs. Liesmas bija nodzēstas pirms VUGD darbinieku ierašanas, un Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķi konstatēja cilvēka nāvi.

Tāpat “Apriņķis.lv” jau informēja, ka naktī uz ceturtdienu ap pusnakti Salaspils novadā pie Sauriešiem, uz auto ceļa Ulbroka – Ogre (P5), noticis traģisks ceļu satiksmes negadījums. Kāds pagaidām nenoskaidrots vadītājs, vadot automašīnu "Ferrari 458", nobrauca no ceļa braucamās daļas un ietriecās kokā. Notikuma vietā bojā gāja divas personas. Ugunsdzēsēji apdzēsa negadījuma vietā degošo automašīnu un sauso zāli 55 kvadrātmetru platībā.

Trešdien pēcpusdienā ugunsdzēsēji steidzās uz izsaukumu Saulkrastu novadā, kur dega divstāvu māja 50 m2 platībā un mežs kopumā 2500 m2 platībā. Vēl pirms VUGD ierašanās no ēkas bija evakuējušies divi cilvēki, no kuriem viens bija cietis un tika nodots NMPD mediķiem. Triju stundu laikā, palīdzot Valsts meža dienesta darbiniekiem, šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.

Pirmdien vakarā Jūrmalā piecstāvu mājas pirmā stāva dzīvoklī dega dīvāns. Pirms ugunsdzēsēju ierašanās no ēkas tika izvests viens cilvēks, bet otrs cilvēks, cenšoties palīdzēt pirmajam, bija cietis un tika nodots NMPD mediķiem. Stundas laikā ugunsgrēks tika likvidēts.

Otrdien dienas vidū VUGD saņēma izsaukumu uz Stopiņu novada Rumbulu, kur vienstāva ražošanas ēkā dega kokapstrādes iekārta un skaidas 65m2 platībā. Pirms VUGD darbinieku ierašanās no ēkas bija evakuējušies 30 cilvēki. Šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts divarpus stundu laikā.

Teritorijas ziņā lielākais ugunsgrēks kopš nedēļas sākuma Pierīgā reģistrēts trešdien Stopiņu novada Dreiliņos, kur dega kūla 4000 m2 platībā. Otrdien Babītes novada Salas pagastā 3000 m2 platībā dega kūla, zaru kaudze un elektrības stabs, trešdien Lašu ielā Jūrmalā – meža zemsedze (370 m2), pirmdien Jaunolainē – zaru kaudze un kūdra (200 m2), kā arī kūla (100 m2), trešdien Vidus ielā Siguldā – terase pie veikala (1 m2), bet Carnikavas novada Siguļos, Ādažu novada Kadagā un Stopiņu novada Dreiliņos – atkritumi.

Veicot glābšanas darbus, VUGD pārstāvji sakārtojuši ceļa braucamo daļu pēc autoavārijām Baldones novadā uz autoceļa Ķekava – Skaistkalne un Babītes novada Salas pagastā. Gulbju ielā Jūrmalā un Ezermalas ielā Ulbrokā sazāģēti un aizvākti ceļa braucamajai daļai vai ietvei pārkrituši koki.

Otrdien Ķīmiķu ielā Salaspilī notverta un brīvībā palaista zem suņu būdas palīdusi čūska, bet Jūrmalā no koka piecu metru augstumā nocelts neizskaidrojamā veidā tur nokļuvis maiss ar celtniecības atkritumiem.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.