Menu
 

Babītes novadā degusi divstāvu dzīvojamā māja, izglābtas piecas vistas Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Pagājušās nedēļas otrajā pusē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) no Pierīgas novadiem un Jūrmalas saņēmis pusotru desmitu izsaukumu. Lielākais ugunsgrēks fiksēts piektdien dienas vidū Babītes novada Salas pagastā, kur 60 kvadrātmetru platībā dega divstāvu dzīvojamā māja ar piebūvi.

Cilvēki šajā negadījumā necieta, bet VUGD darbinieki no degošās ēkas izglāba piecas vistas, kā arī atrada divus mirušus suņus, informēja VUGD. Ugunsgrēks tika likvidēts divu stundu laikā.

Vēl viens ugunsgrēks dzīvojamā mājā reģistrēts sestdien Jūrmalā, kur divstāvu dzīvojamās ēkas pirmajā stāvā bija aizdedzies televizors un sadzīves mantas 12 m2 platībā. Pirms ugunsdzēsēju ierašanās no ēkas saviem spēkiem bija evakuējušies trīs cilvēki.

Vēl Babītes novadā degusi vieglā automašīna, Ķekavas novada Valdlaučos – zaru kaudze, bet Mellužu prospektā un divās vietas Talsu šosejā Jūrmalā – atkritumi konteinerā.

Svētdien īsi pēc pusnakts glābēji steidza uz Ropažu novadu, kur uz autoceļa Rīga – Ērgļi bija avarējusi vieglā automašīna. Ar hidraulisko instrumentu palīdzību VUGD darbinieki atbrīvoja vienu cietušo personu un nodeva viņu Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem.

Svētdienas rītā VUGD saņēma izsaukumu uz Ikšķili, kur kāda vieglā automašīna bija ieslīdējusi Daugavā. Lai pārliecinātos, ka transporta līdzeklī nav cilvēku, spēkrats tika izvilkts no ūdens, un glābēji nekonstatēja ne cilvēkus automašīnā, ne degvielas noplūdi.

Ķeguma prospektā Baldonē  un divās adresēs Jūrmalā nedēļas nogalē VUGD darbinieku palīdzība bija nepieciešama, lai sazāģētu un aizvāktu ceļa braucamajai daļai pārkritušu koku. Savukārt Saulkrastu novadā kādas mājas pagalmā noķerta un mežā palaista odze.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.