Menu
 

Jāņupē degusi pirts, Jūrmalā – jahta, Pabažos – būvmateriāli Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) pagājušās nedēļas otrajā pusē no Pierīgas novadiem un Jūrmalas saņēmis pusotru desmitu izsaukumu. Izmēra ziņā lielākais ugunsgrēks reģistrēts naktī uz pirmdienu Olaines novada Jāņupē, kur degusi pirts 40 kvadrātmetru platībā. Kā informēja VUGD, ugunsgrēks likvidēts nepilnu triju stundu laikā.

Sestdien dienas vidū saņemts izsaukums uz Upmalas ielu Jūrmalā, kur Lielupē bija izcēlies ugunsgrēks uz kādas pieticīgas un sadzīves mantām pārkrautas jahtas 15 m2 platībā. Negadījums tika novērsts nepilnu divu stundu laikā.

Ceturtdien Salaspils novadā konteinerā deguši plastmasas atkritumi 30 m2 platībā. Saņemti izsaukumi par vēl vairākiem degšanas teritorijas ziņā nelieliem ugunsgrēkiem.

Strēlnieku ielā Siguldā divstāvu dzīvojamās mājas pirmajā stāvā bija aizdedzies tvaika nosūcējs, Atbalss ielā Jūrmalā – sadzīves mantas garāžā, Saulkrastu novada Pabažos – atkritumi un būvmateriāli. Atkritumi sviluši arī Cidonijas ielā Babītē un Stacijas ielā Olainē, savukārt Garkalnes novada Priedkalnē un Muižas ielā Jūrmalā degušas zaru kaudzes.

Veicot glābšanas darbus, svētdien Mārupes novadā VUGD darbinieki no avarējušas automašīnas izcēluši bojā gājušu cilvēku, bet ceturtdien uz Vidzemes šosejas Garkalnes novada teritorijā atbrīvoja no avarējuša transporta līdzekļa vienu cietušu cilvēku, kuru nodeva NMPD mediķiem, kā arī sakārtoja ceļa braucamo daļu.

Divstāvu dzīvojamā mājā Gulbju ielā Jūrmalā nepareizas apkures sistēmas ekspluatācijas dēļ bija pārkarsis apkures katls un radies neliels sadūmojums, taču degšana netika konstatēta.

Mārupes novada Skultē glābēji atbrīvojuši virvēs sapinušos putnu, bet Carnikavas novada Gaujā pie dzīvojamās mājas notvēruši un palaiduši brīvībā čūsku.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.