Menu
 

VID apturējis organizētu grupu, kas veikusi noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu vairāk nekā piecu miljonu eiro apmērā

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Valsts ieņēmumu dienests (VID) apturējis organizētu grupu, kas veikusi noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu vairāk nekā piecu miljonu eiro apmērā, pavēstīja dienestā.

2021.gada maija nogalē VID Nodokļu un muitas policijas darbinieki sadarbībā ar Valsts policijas pretterorisma vienību "Omega" un Valsts policijas Speciālo uzdevumu bataljonu, aizturējuši organizētu personu grupu. Aizturēšana notika, veicot kriminālprocesuālās darbības kriminālprocesā, kas sākts pēc Krimināllikuma 195. panta trešās daļas par organizētas grupas iespējamo noziedzīgi iegūto līdzekļu legalizēšanu ne mazāk kā piecu miljonu eiro apmērā.

Kopā aizturētas septiņas personas. Četras personas kriminālprocesā atzītas par aizdomās turētām, diviem aizdomās turētiem piemērots drošības līdzeklis apcietinājums, bet pārējiem - ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi.

Kriminālprocesa ietvaros Nodokļu un muitas policijas darbinieki Rīgā un Pierīgā veica 26 kratīšanas iesaistīto personu dzīves vietās, birojos un transportlīdzekļos. Kratīšanu laikā atrasti un izņemti kriminālprocesam nozīmīgi pierādījumi, tostarp mobilie telefoni, datori, datu nesēji, serveri, ārvalstu uzņēmumu dokumenti, ārvalstu banku kalkulatori, narkotiskās vielas un skaidra nauda kopumā apmēram 100 000 eiro.

Kriminālprocesā iestatīto personu piederošajiem nekustamajiem īpašumiem ir uzlikti aresti.

Organizēts noziedzīgais grupējums, faktiski darbojoties Latvijas teritorijā, kontrolēja ne mazāk kā 15 ārvalstu uzņēmumus, kas reģistrēti uz trešo valsts pilsoņu vārdiem. Grupējums arī kontrolēja šo uzņēmumu banku kontus, kas atvēri Eiropas Savienības un citu valstu bankās un maksājumu iestādēs, sniedzot noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanas pakalpojumus ārzemju uzņēmējiem - slēpjot noziedzīgi iegūto līdzekļu izcelsmi, piederību un kustību, kā arī mainot to atrašanas vietu.

2021.gada aprīlī VID Nodokļu un muitas policijas pārvaldē tika sākts kriminālprocess pēc noziedzīga nodarījuma sastāva pazīmēm, kas paredzētas Krimināllikuma 195. panta trešajā daļā.

Izmeklēšanas interesēs plašāka informācija šobrīd netiek sniegta.

Atbilstoši Kriminālprocesa likuma 19. pantam neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.