Menu
 

Jūrmalā no dīķa izcelts bojāgājis cilvēks, Zvejniekciemā izglābts alnis Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) aizvadītās nedēļas otrajā pusē no Pierīgas novadiem un Jūrmalas saņēmis pusotru desmitu izsaukumu. Svētdien glābēji no dīķa Jūrmalā izcēla un nodeva Valsts policijas darbiniekiem bojāgājušu cilvēku.

Sestdien saņemts izsaukums uz Saulkrastu novada Zvejniekciemu, kur uz mola starp akmeņiem alnim bija iesprūdusi kāja. Glābēji nocēla akmeņus un atbrīvoja dzīvnieku, kurš no notikuma vietas aizpeldējis saviem spēkiem, informēja VUGD.

Veicot glābšanas darbus, vēl Dārza ielā Siguldā no koka nocelts kaķis, Garkalnes novada Amatniekos sakārtota ceļa braucamā daļa pēc ceļu satiksmes negadījuma, bet Garkalnes novada Timotiņos VUGD darbinieki ar absorbenta palīdzību savākuši aptuveni 30 kvadrātmetru platībā uz ceļu izlijušu degvielu.

Lielākais ugunsgrēks aizvadītajās dienās izcēlies svētdien agri no rīta Carnikavas novada Garciemā, kur 5000 m2 platībā dega meža zemsedze. Ugunsgrēka dzēšanas darbus no VUGD darbiniekiem vēlāk pārņēma Valsts Meža dienesta pārstāvji.

Piecstāvu dzīvojamās mājas pirmā stāva dzīvoklī Siguldas ielā Vangažos bija aizdegusies elektrības rozete, piecstāvu dzīvojamās mājas pagrabā Ādažu novada Kadagā deguši atkritumi, savukārt Ceriņu ielā Mālpilī divstāvu dzīvojamās mājas virtuvē svilis uz plīts atstāts ēdiens, taču ēkā nostrādājis dūmu detektors un iedzīvotāji negadījumu novērsuši saviem spēkiem.

Vēl Olaines novadā degusi sausā zāle 20 m2 platībā, Nometņu ielā Salaspilī – kravas automašīnas riepa, Muižas un Lielupes ielās Jūrmalā – koki, bet Stopiņu novada Rumbulā un Rīgas ielā Saulkrastos – atkritumi.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.