Menu
 

Salaspils novadā dedzis šķūnis un dārza māja, daudzviet Pierīgā vējš gāzis kokus Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Attēlam ir ilustratīva nozīme. Foto - arhīvs Attēlam ir ilustratīva nozīme. Foto - arhīvs

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) pagājušās nedēļas otrajā pusē no Pierīgas novadiem un Jūrmalas saņēmis teju trīsdesmit izsaukumu. Traģiskākais negadījums, kā jau ziņots, fiksēts piektdien Carnikavā, kur glābēji no Gaujas izcēla bojāgājušu cilvēku un nodeva Valsts policijas darbiniekiem.

Lielākais ugunsgrēks pēdējo dienu laikā noticis svētdien pēcpusdienā Salaspils novadā, kur dedzis šķūnis 70 kvadrātmetru platībā. Ugunsgrēks likvidēts triju stundu laikā, informēja VUGD. Gandrīz tajā pašā laikā turpat netālu, Salaspils novada Aconē, VUGD darbinieki dzēsuši degošu dārza māju ar piebūvētu pirti 65 m2 platībā. Arī šī ugunsgrēka likvidācijai bija nepieciešamas gandrīz trīs stundas.

Dažu dienu laikā VUGD saņēmis trīs izsaukumus par daudzstāvu dzīvojamo māju virtuvēs svilstošu uz plīts atstātu piedegušu ēdienu. Sestdien naktī tāds saņemts no Maskavas ielas Salaspilī, svētdien naktī – no Gaujas ielas Ādažos un svētdien vakarā – no Zeiferta ielas Olainē.

No Olaines novada saņemti vēl trīs izsaukumi par ugunsgrēkiem. Ceturtdien Zemgales ielā degusi kūdra viena kvadrātmetra platībā, sestdien vakarā Stīpniekos – elektrības līnijas vads, bet svētdien vakarā Jāņupē – koks.

Vēl Jūrmalā, uz Jaunķemeru ceļa, degusi vieglā automašīna, Ikšķiles novada Tīnūžu pagastā – divas zaru kaudzes, Jasmīnu ielā Jūrmalā – grīdas dēļi 12 m2 platībā uz trīsstāvu dzīvojamās mājas jumta terases, bet Saulkrastu novadā – dzīvžogs.

Veicot glābšanas darbus, piektdien Babītes novadā VUGD darbinieki, pēc Valsts policijas pieteikuma, izvilka no ūdens vieglo automašīnu, kurā tika atrasti divi noslīkuši suņi.

Sestdien Skolas ielā Siguldā tika atbrīvots aiz pakomāta iesprūdis kaķis, bet Slokas ielā Jūrmalā glābēji demontēja no trīsstāvu dzīvojamās mājas spēcīgā vēja atrautus apdares dēļus.

Duci izsaukumu nedēļas nogalē VUGD saņēmis par vēja brāzmu nogāztajiem un ceļa braucamajai daļai pārkritušajiem kokiem: trīs – no Jūrmalas, divus – no Saulkrastu novada, pa vienam – no Ķekavas, Mārupes, Sējas, Siguldas, Babītes, Olaines un Ikšķiles novadiem.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.