Menu
 

Olainē no ezera izcelts noslīkušais, Carnikavā izglābts jūrā iepeldējis cilvēks

  • Autors:  Apriņķis.lv
Attēlam ir ilustratīva nozīme. Foto - arhīvs Attēlam ir ilustratīva nozīme. Foto - arhīvs

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) darbinieki svētdien no ūdenstilpēm izcēluši divus bojāgājušos – Olaines novadā no ezera un Lubānas novadā no upes. Jau ziņots, ka pagājušajā ceturtdienā viens bojāgājušais tika izcelts Salaspils novadā no karjera, otrs – Jūrmalā no upes.

Svētdien agri no rīta tika saņemts izsaukums uz Siguldu, kur cilvēks no tilta bija ielēcis upē. Šoreiz glābēju palīdzība nebija nepieciešama – cilvēks pats izpeldēja krastā. Savukārt plkst.17.41 VUGD saņēma izsaukumu uz Carnikavas novadu, kur cilvēks ar rotaļu piepūšamo laivu bija iepeldējis jūrā un saviem spēkiem nespēja tikt krastā. Cilvēku ar kuteri krastā nogādāja iedzīvotāji.

VUGD atgādina: piepūšamie peldlīdzekļi (riņķi, matracīši, bumbas u.c.) bērniem noder tikai rotaļām, turklāt seklumā un tikai pieaugušo uzraudzībā. Dienests aicina pārrunāt ar bērniem jautājumus, kas saistīti ar drošību pie ūdens un rīcību ārkārtas gadījumos, lai atpūta pie ūdens nepārvērstos traģēdijā.

Stopiņu novada Dreiliņos VUGD darbinieki palīdzējuši noliktavas ēkā ielidojušam vanagam nokļūt brīvībā, bet Jūrmalā ar laivu krastā nogādājuši suni, kas bija iepeldējis Lielupē un nespēja saviem spēkiem nokļūt krastā. Savukārt Ikšķilē novāca elektrības vadiem pārkritušu koku.

Pagājušās nedēļas otrajā pusē Pierīgā nav reģistrēts neviens ugunsgrēks dzīvojamās vai saimniecības mājās. Lielākais ugunsgrēks pēdējo dienu laikā reģistrēts Lašu ielā Jūrmalā, kur viena hektāra platībā dega meža zemsedze. Sausā zāle degusi Ādažos (700 m2) un Ķekavā pie “Dumbrcāļiem” (100 m2).

Vēl Stopiņu novada Dreiliņos mežā deguši atkritumi, uz Rīgas apvedceļa Olaines novada teritorijā – kravas automašīnas riepa, Dzirnavu ielā Jūrmalā – zaru kaudze, bet Strēlnieku ielā Siguldā – vieglā automašīna.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.