Menu
 

Olaines un Inčukalna novadā dedzis mežs

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto – pixabay.com Foto – pixabay.com

Aizvadītajā diennaktī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 83 izsaukumus, tostarp uz Ādažu novadu, kur ugunsgrēkā cieta cilvēki, uz Olaines un Inčukalna novadu, kur dega mežs, kā arī uz Carnikavas novadu, kur palīdzība bija nepieciešama cilvēkam jūrā.

Kā ziņots, pirmdien plkst.16.51 VUGD saņēma izsaukumu uz Ādažu novadu, kur dega divstāvu dzīvojamā māja un blakus piebūvētās garāžas jumts kopumā 600m2 platībā. Notikuma vietā cieta četri cilvēki, tai skaitā viens ugunsdzēsējs glābējs, kas tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem. Plkst.22.25 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts, informē glābšanas dienestā.

Savukārt plkst.15.53 tika saņemts izsaukums uz Olaines novada Olaines pagastu, kur dega mežs un meža zemsedze 7000m2 platībā. Plkst.22.47 ugunsgrēks tika likvidēts. Dzēšanas darbos piedalījās arī Valsts meža dienesta (VMD) darbinieki.

Plkst.13.20 VUGD saņēma izsaukumu uz Inčukalna novadu, kur dega mežs 2000m2 platībā. Plkst.17.05 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika lokalizēts un dzēšanas darbus notikuma vietā turpināja VMD darbinieki, norāda glābšanas dienestā.

Plkst.20.29 VUGD saņēma izsaukumu uz Carnikavas novadu, kur cilvēks uz piepūšamā matrača bija iepūsts jūrā. Tika iesaistīts Jūras spēku Krasta apsardzes dienests, un cilvēku ar krasta apsardzes kuģi KA-07 "Ausma" nogādāja krastā.

Laika posmā no šī gada 21.jūnija plkst. 6.30 līdz 22.jūnija plkst. 6.30 VUGD kopumā saņēma 83 izsaukumus – 34 uz ugunsgrēku dzēšanu, no kuriem seši bija meža ugunsgrēki, 36 uz glābšanas darbiem, bet 13 izsaukumi bija maldinājumi, vēsta glābšanas dienesta pārstāvji.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.