Menu
 

Pagājušajā nedēļā Pierīgā degušas vairākas ēkas, automašīnas un meži Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto no arhīva Foto no arhīva

Pagājušajā nedēļā Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēmis vairākus izsaukumus gan par ugunsgrēkiem, gan par nepieciešamiem glābšanas darbiem Pierīgā.

21.jūnija agrā pēcpusdienā glābēji devās uz Plostnieku ielu Ādažos, kur dega krūmi un kūdra 350 m2 platībā. Šis ugunsgrēks tika likvidēts nepilnu trīs stundu laikā. Tās pašas dienas pēcpusdienā Vangažos dega mežs 2000 m2 platībā; pēc pāris stundām ugunsgrēks tika lokalizēts un darbus turpināja Valsts meža dienests. Savukārt Olaines novada Olaines pagastā dega mežs 7000 m2 platībā, šis ugunsgrēks tika likvidēts aptuveni septiņu stundu laikā, informē VUGD pārstāvji.

Pagājušās pirmdienas pēcpusdienā Ādažu novadā dega divstāvu māja ar piebūvētu garāžu 600 m2 platībā. Šajā ugunsgrēkā cieta četri cilvēki, kuri tika nodoti mediķiem. Pēc vairāk nekā piecām stundām tika pabeigti dzēšanas darbi.

22.jūnija rītā Olainē dega vieglā automašīna 0,5 m2 platībā. Pirms VUGD darbinieku ierašanās transportlīdzekli ar ugunsdzēsības aparātu dzēsa autovadītājs. Īsā laikā ugunsgrēku izdevās likvidēt, norāda VUGD pārstāvji.

Naktī uz 23.jūniju glābēji devās uz Gaismas ielu Ķekavā, kur dega dārza māja 12 m2 platībā, aptuveni pusotras stundas laikā tā tika nodzēsta. 23.jūnija vakarā Ķekavas novada Ķekavas pagastā dega vienstāva saimniecības ēka 20 m2 platībā, šis ugunsgrēks tika likvidēts aptuveni divu stundu laikā. Savukārt ap pusnakti saņemts izsaukums uz Siguldas novada Siguldas pagastu, kur dega divas vieglās automašīnas 10 m2 platībā, tās nodzēstas nepilnas stundas laikā.

Naktī uz 24.jūniju Saulkrastu novada Saulkrastu pagastā dega meža zemsedze un zaru kaudze 400 m2 platībā, aptuveni četru stundu laikā ugunsgrēku izdevās likvidēt. Jāņu dienas pusdienlaikā glābēji devās uz Siguldas novada Allažiem, kur dega šķūnis 32 m2 platībā, tā dzēšanai bija nepieciešama aptuveni pusotra stunda, vēsta VUGD pārstāvji.

Savukārt 25.jūnija vakarā tika saņemts izsaukums uz Dzirnavu ielu Jūrmalā, kur dega malkas šķūnis un mājas bēniņi kopumā 350 m2 platībā. No blakus ēkas tika evakuēts viens cilvēks. Šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks likvidēts aptuveni trīsarpus stundu laikā.

Pagājušajā nedēļā VUGD darbinieki veica arī cita veida darbus. 22.jūnija pēcpusdienā glābēji steidzās uz Siguldu, kur no Gaujas stāvā krasta (30 metri) alā bija noslīdējis cilvēks. Glābjamais no alas tika izcelts un nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem.

24.jūnija rītā tika saņemts izsaukums uz Baldones novadu, kur cilvēks bija iegājis dīķī peldēties un neiznāca krastā. Pārmeklējot ūdenstilpi, tika atrasta bojāgājusi persona, nogādāta krastā un nodota Valsts policijas darbiniekiem, informē glābšanas dienestā.

Kopumā Latvijā aizvadītajās piecās svētku brīvdienās, no 23. līdz 27.jūnijam, ugunsgrēkos gāja bojā četri cilvēki, savukārt izglābti tika 18 cilvēki, no kuriem četri bija cietuši un tika nodoti NMPD mediķiem. VUGD darbinieki brīvdienās no ūdenstilpēm izcēla astoņus bojāgājušus cilvēkus.

Jāņu naktī tika saņemti kopumā 69 maldinoši izsaukumi uz ugunsgrēkiem – visvairāk no plkst.22.00 līdz pusnaktij, kad ugunskuru atblāzma un dūmi bija satraukuši iedzīvotājus.

Saistībā ar negaisa un stipra vēja radītiem postījumiem VUGD kopumā saņēma 109 izsaukumus – galvenokārt novākti nolūzuši koki no ceļu braucamās daļas. Astoņos gadījumos koki bija uzkrituši uz ēkām, vēsta glābšanas dienestā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.