Menu
 

Olaines novadā un Jūrmalā no ūdens izcelti divi bojāgājuši cilvēki Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Piektdien Olaines novadā no upes un pirmdienas rītā Jūrmalā no jūras Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) darbinieki izcēluši divus bojāgājušus cilvēkus un nodevuši viņus Valsts policijas darbiniekiem.

Kopumā pagājušās nedēļas otrajā pusē VUGD no Pierīgas novadiem un Jūrmalas saņēmis gandrīz 20 izsaukumu. Jau ziņojām, ka piektdien agri no rīta Salaspils novadā bija aizdedzies satiksmes autobuss – tā šoferis bija evakuējies saviem spēkiem, bet pasažieru autobusā nebija. Liesmas, kas bija izplatījušās 40 kvadrātmetru platībā, tika apdzēstas pusotras stundas laikā.

Pagājušās nedēļas nogalē VUGD darbinieki apdzēsuši vēl vairākus degošus transporta līdzekļus. Ropažu novada Ropažu pagastā un Siguldas novada Siguldas pagastā bija aizdegušās vieglās automašīnas, bet Saulkrastu novada Sējas pagasta Lojā – mikroautobuss un divas vieglās automašīnas.

Platības ziņā lielākais ugunsgrēks pēdējo dienu laikā reģistrēts ceturtdien pēcpusdienā Ķekavas novada Krustkalnos, kur 850 m2 platībā dega sausā zāle un atkritumi. Vēl Ķekavas novada Ķekavas pagastā degusi garāža un atkritumi (40 m2), bet Baložos – dārza māja (30 m2). Ropažu novada Stopiņu pagasta Rumbulā apdzēsts degošs elektrolīnijas balsts, Salaspils novadā – zaru kaudze, bet Bīriņu ielā Saulkrastos – atkritumi.

Veicot glābšanas darbus, Vārnukroga ceļā Jūrmalā atbrīvota makšķerauklā sapinusies vārna, Siguldas novada Krimuldas pagastā un Olaines novada Olaines pagastā aizvākti brauktuvei pārkrituši koki, Mārupes novada Babītes pagasta Spilvē no divstāvu dzīvojamās mājas jumta nocelts kaķis, bet Ropažu novada Ropažu pagastā sakārtota ceļa braucamā daļa pēc satiksmes negadījuma.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.