Menu
 

Jūrmalniecei izkrāpti vairāk nekā 45 000 eiro

  • Autors:  Apriņķis.lv
Ilustrācija - pixabay.com, infografika - Valsts policija Ilustrācija - pixabay.com, infografika - Valsts policija

Laika posmā no šā gada 1. jūlija līdz 8. jūlijam starptautiski krāpnieki iedzīvotājiem visā Latvijā izkrāpuši vismaz 382 306 eiro. Visvairāk – gandrīz 100 000 eiro, piedāvājot iegādāties kriptovalūtu, izkrāpti kādai Rīgā dzīvojošai ģimenei, liecina Valsts policijas informācija. Savukārt jūrmalniece, noticot telefonkrāpniekiem – viltus bankas darbiniekiem, zaudējusi 45 197 eiro. Alūksnes novadā izkrāpti 14 000 eiro, Jelgavas novadā 10 705 eiro, bet Daugavpilī – 9800 eiro.

7.jūlijā Valsts policijas Jūrmalas iecirknī tika saņemta informācija no iedzīvotājas par to, ka viņai piezvanījusi nepazīstama krievu valodā runājoša sieviete, kura uzdevusies par “SEB bankas” darbinieci, un apgalvojusi, ka viņas bankas kontā tiek veiktas nelikumīgas darbības. Vēlāk telefonsarunai pieslēgusies vēl cita viltvārde. Diemžēl jūrmalniece noticējusi un rīkojusies pēc krāpnieču instrukcijām, atklājot bankas konta datus, kā rezultātā no viņas “SEB” bankas konta noņemti 45 197,54 eiro. Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess.

Savukārt 2.jūlijā Valsts policija saņēma iesniegumu no kādas rīdzinieces par to, ka viņai piezvanījusi nezināma persona no ārvalstu numura un piedāvājusi iegādāties kriptovalūtu. Krāpnieki pārliecinājuši, ka viņai jāreģistrējas interneta vietnē “matbea.com” un no saviem bankas kontiem jāpārskaita nauda. Sieviete tikusi maldināta par darījumiem. Uzķeroties uz krāpnieku teicamajām pārliecināšanas spējām, sieviete gan no sava, gan no sava vīra bankas konta noziedzniekiem kopumā pārskaitījusi gandrīz 100 000 eiro.

Valsts policija atkārtoti atgādina sargāt un nekādos apstākļos nevienam neatklāt savus bankas kontu piekļuves datus, neinstalēt savos datoros nepazīstamu personu atsūtītas programmatūras un neievadīt bankas kontu datus krāpnieku atsūtītās interneta vietnēs. Pirms investīciju veikšanas jāpārbauda, vai izvēlētais pakalpojuma sniedzējs ir saņēmis Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) licenci.

Gadījumā, ja ir izkrāpta nauda, vispirms nekavējoties ir jāsazinās ar savu banku, un pēc tam jāvēršas ar iesniegumu Valsts policijā. Tāpat iedzīvotāji tiek aicināti par šādām krāpšanām stāstīt saviem tuviniekiem, īpaši gados vecākiem radiniekiem, kaimiņiem un draugiem.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.