Menu
 

Rīgas reģionā policija aiztur divus vīriešus, pie kuriem atrod 20 kilogramus marihuānas

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Valsts policija Foto - Valsts policija

Šī gada 1.jūlijā Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes 1.biroja 3.nodaļas amatpersonas Rīgas reģionā aizturēja divus vīriešus par narkotisko vielu realizāciju lielos apmēros. Kopumā vairākās kratīšanās izņemti aptuveni 20 kilogrami marihuānas, skaidras naudas līdzekļi 22 000 eiro apmērā, kā arī atsavinātas divas automašīnas. Abiem aizturētajiem vīriešiem 3.jūlijā tiesa piemēroja drošības līdzekli apcietinājumu, informē Valsts policijā.

Mēneša sākumā Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes amatpersonas, reaģējot uz saņemto operatīvo informāciju par kādu personu grupu, kura, iespējams, nodarbojas ar narkotisko vielu nelikumīgu apriti, uzsāka kriminālprocesu un veica izmeklēšanas darbības, kuru laikā noskaidroja aizdomās turamo personu atrašanās vietu. Veicot operatīvos izmeklēšanas pasākumus, Valsts policijas amatpersonas jūlija sākumā Rīgas reģionā divās dažādās adresēs aizdomās par narkotisko vielu nelikumīgu apriti aizturēja divus vīriešus - 1984. un 1989.gadā dzimušus.

Kā norāda policijā, likumsargi kriminālprocesa ietvaros veica četras kratīšanas, kuru laikā kopumā atrada un atsavināja aptuveni 20 kilogramus marihuānas, kā arī tika atrasti un izņemti skaidras naudas līdzekļi 22 000 eiro apmērā, kas, visticamāk, iegūti nelikumīgā ceļā saistībā ar narkotisko vielu nelikumīgu apriti. Tāpat kriminālprocesa ietvaros tika izņemtas divas - "Porsche" un "BMW" markas - automašīnas. Izmeklēšanas laikā likumsargi noskaidroja, ka atsavinātās narkotiskās vielas Latvijā ievestas kontrabandas ceļā no Eiropas valstīm ar nolūku tālāk realizēt Latvijā.

Par šo gadījumu ir uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 253.1 panta trešās daļas - par narkotisko vielu realizāciju, glabāšanu realizācijas nolūkā, ja tā izdarīta lielos apmēros. Par šādu noziedzīgu nodarījumu likumā paredzēts sods - brīvības atņemšana uz laiku no pieciem līdz piecpadsmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un probācijas uzraudzība uz laiku līdz trim gadiem.

Aizturētie iepriekš nav bijuši tiesāti. Šī gada 3.jūlijā tiesa abiem vīriešiem piemēroja drošības līdzekli apcietinājumu, vēsta policijas pārstāvji.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.