Menu
 

VUGD saistībā ar negaisa radītajām sekām Rīgas reģionā saņēmis 28 izsaukums, visvairāk – Carnikavas un Garkalnes pagastos Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto – instagram.com/nesti_minka Foto – instagram.com/nesti_minka

Saistībā ar negaisa un stiprā vēja radītajiem postījumiem Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) trešdien pēcpusdienā un pievakarē saņēmis 45 izsaukumus, no kuriem 28 bija Rīgā un Pierīgā. Galvenokārt tika novākti nolūzuši koki no ceļu braucamās daļas un aizlūzuši koki, kas radīja apdraudējumu gājējiem, kā arī vienā gadījumā Rīgā koks tika novākts no dzīvojamās mājas fasādes, citos – tika atbrīvoti satiksmes vadi, vieglā automašīna un gāzes vads, informēja VUGD.

Carnikavā, Laivu ielā, viens ceļa posms tika atbrīvots pat no 19 nolūzušiem kokiem. Garkalnes pagasta Sužos aizvākti septiņi koki, Bukultos – četri, Ādažos – trīs, Olaines un Mārupes novados, kā arī Jūrmalā – pa vienam. Otrdien vakarā nolūzuši vai aizlūzuši koki aizvākti Jūrmalā, Ķekavā, kā arī Salaspilī, kur tie bija pārkrituši palīgēkai un autobusa pieturai.

Veicot glābšanas darbus, otrdien Jūrmalā VUGD sadarbībā ar pašvaldības policijas darbiniekiem palīdzēja nokļūt krastā kādam burātājam, kurš to nevarēja izdarīt saviem spēkiem. Glābēji Jūrmalā arī izcēluši no ūdens bojāgājušu cilvēku.

Kopš nedēļas sākuma VUGD no Pierīgas arī saņēmis septiņus izsaukumus par ugunsgrēkiem. Mārupes novada Babītes pagastā degusi vieglā automašīna, Jūrmalā, Stopiņu pagasta Rumbulā un deviņstāvu dzīvojamās mājas pagrabā Olainē – atkritumi, bet Siguldas novada Inčukalna pagastā, Spices ielā Baldonē un Muižas ielā Ādažos – sausā zāle 10-100 kvadrātmetru platībā.

VUGD atgādina, ka mežos visā Latvijā saglabājas augsta ugunsbīstamība, aicina nesmēķēt un nekurināt ugunskurus mežos un to tuvumā, kā arī nebraukt ar motocikliem un kvadricikliem ārpus ceļiem, jo ugunsgrēks var sākties no vismazākās dzirksteles, radot apdraudējumu iedzīvotājiem un zaudējumus mežu īpašniekiem.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.