Menu
 

Pusotras stundas laikā VUGD saņēmis sešus izsaukumus par sausās zāles degšanu gar dzelzceļu Siguldas novadā (papildināta)

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Piektdien pēcpusdienā Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) pusotras stundas laikā saņēmis sešus izsaukumus uz sausās zāles ugunsgrēkiem gar dzelzceļu Siguldas novadā – Inčukalna un Siguldas pagastos.

Pirms pusnakts notikuma vietā degšana turpinājās perimetra iekšienē, un pie Silciema stacijas un karjera ugunsdzēsēji turpināja dzēšanu. Sestdien no rīta tiks novērtēta situācija, un Valsts meža dienests lems par papildu resursiem, ziņo VUGD.

Pirmais no izsaukumiem tika saņemts plkst. 15.14, liecina VUGD informācija. Ap plkst. 16.30 tika likvidēts Siguldā, Šveices ielā, kur sausā zāli degusi viena hektāra platībā. Turpinās uguns dzēšana Inčukalnā un Siguldas novada Nurmižos. Valsts meža dienests (VMD) ziņo, ka ugunsgrēki izcēlušies abās dzelzceļa pusēs posmā no Egļupes līdz Siguldai.

Notikuma vietās Siguldas novadā strādāja 38 VUGD ugunsdzēsēji glābēji, izmantojot deviņas autocisternas, notikuma izlūkošanai izmantots drons. VUGD dzēšanās darbos palīdz arī Inčukalna brīvprātīgo ugunsdzēsēju biedrības pārstāvji un VMD darbinieki, ap plkst.18 viņiem pievienojusies “Latvijas dzelzceļa” ugunsdzēsēju vienība, kā arī NBS Gaisa spēku helikopters.

Aģentūra LETA vēsta, ka VUGD piektdien pēcpusdienā saņēmis vēl vienu izsaukumu par aizdegušos mežu pie Lorupes, kas ietek Gaujā netālu no Siguldas.

Savukārt “Pasažieru vilciens” ziņo, ka vilcieni nr.842 Rīga – Sigulda (15.46) un nr.841 Sigulda – Rīga (17.09) atcelts posmā no Inčukalna līdz Siguldai.

(papildināta ar 2.rindkopu)

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.