Menu
 

Turpinās meža ugunsgrēku likvidācija Inčukalna pagastā; mežs un sausā zāle degusi daudzviet Pierīgā Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Valsts meža dienests Foto - Valsts meža dienests

Aizvadītās nedēļas otrajā pusē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) darbiniekiem Pierīgas novados un Jūrmalā darba bijis pilnas rokas – saņemti vairāk nekā 30 izsaukumi. Vēl pirmdienas rītā turpinās meža ugunsgrēku dzēšana Siguldas novada Inčukalna pagastā, kur vairāki izsaukumi īsā laika brīdī tika saņemti piektdienas pēcpusdienā.

Kopumā meža zemsedze degusi trijās vietās 34 hektāru platībā. Jau ziņots, ka notikuma vietā strādāja arī Valsts meža dienesta (VMD) pārstāvji, Inčukalna un Krimuldas brīvprātīgie ugunsdzēsēji, piektdien VMD uguns dzēšanas darbos iesaistīja arī VAS “Latvijas dzelzceļš” ugunsdzēsības vilcienu un NBS Gaisa spēku helikopteru.

Mazāka mēroga ugunsgrēki ārpus ēkām pēdējo dienu laikā dzēsti vēl daudzviet Pierīgā. Svētdien vakarā saņemts izsaukums uz Siguldas novada Mores pagastu, kur divu hektāru platībā dega mežs. Pirmdienas rītā ugunsgrēks ir lokalizēts un turpinās tā likvidācija.

Trīs izsaukumi saņemti uz Ķekavas novada Baldones pagastu, kur degusi sausā zāle un zaru kaudze (400 m2), sausā zāle un koks (10 m2), kā arī mežs (350 m2). Saulkrastu novadā degusi sausā zāle (30 m2), Gaismas ielā Ķekavā – sausā zāle un elektrības transformators (22 m2), Babītes pagasta Klīvēs – sausā zāle un elektrības stabs (300 m2), Vītiņu ielā Saulkrastos – meža zemsedze (40 m2), Ropažu novada Lazdukalnā – meža jaunaudze (1 ha), Stacijas ielā Siguldā – sausā zāle (100 m2), bet Mārupes novada Piņķos – atkritumi un koks. Degoši atkritumi apdzēsti arī Saulkrastu un Salaspils novados.

Jau ziņots, ka svētdien plkst.17.26 VUGD saņēma izsaukumu uz Olaini, kur piecstāvu mājas sienā bija ietriekusies vieglā automašīna un sabojājusi gāzes vadu. Pirms VUGD ierašanās no ēkas bija evakuējušies 20 cilvēki un ugunsdzēsēji glābēji evakuēja vēl 12 cilvēkus, kā arī norobežoja teritoriju un pārvietoja mašīnu prom no ēkas sienas, bet Gāzes avārijas dienesta darbinieki likvidēja gāzes noplūdi.

Svētdien no rīta Jāņa Čakstes ielā Siguldā trīsstāvu dzīvojamās mājas pirmā stāva dzīvoklī svila uz plīts atstāts piededzis ēdiens.

Veicot glābšanas darbus, VUGD darbinieki sestdien Siguldā, uz Vidzemes šosejas atvienojuši akumulatora klemmes un sakārtojuši ceļa braucamo daļu pēc piecu vieglo automašīnu sadursmes. Ceļu satiksmes negadījumu sekas novērstas pēc traģiskā negadījuma Ādažu novada Baltezerā, kā arī Mārupes novada Babītes pagasta Spuņciemā, bet Ādažu novada Divezeros glābēji atbrīvojuši no transportlīdzekļa vienu cietušo.

Vēja nolauzti vai aizlauzti koki aizvākti Inčukalna pagasta Gaujā, Saulkrastu novada Zvejniekciemā, Ādažos, Gaismas ielā Ķekavā, Olaines novada Jāņupē, kā arī Institūta ielā Siguldā, kur koks bija uzkritis vieglajai automašīnai. Zemgales ielā Olainē no koka nocelts kaķis, bet Stopiņu pagasta Rumbulā atbrīvots žogā iesprūdis putns.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.