Menu
 

Glābēji Pierīgā atbrīvojuši divus bebrus, putnu, kaķi un čūsku; Jūrmalā novērsta gāzes noplūde Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Pēc spraigā darba perioda pagājušās nedēļas nogalē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) darbiniekiem pēdējās dienas Pierīgas novados un Jūrmalā pagājušas samērā mierīgi. Kopš pirmdienas saņemts pusotrs desmits izsaukumu par platības ziņā nelieliem ugunsgrēkiem vai nepieciešamu palīdzību glābšanas darbos.

Otrdien Turaidas ielā Jūrmalā glābēji novērsuši gāzes noplūdi vienstāva dzīvojamā mājā, informēja VUGD. Tika aizvērts gāzes balona ventilis un pats balons iznests ārā no ēkas.

Trešdien Ropažu novada Stopiņu pagasta Dreiliņos pēc divu automašīnu sadursmes VUGD darbinieki no transportlīdzekļiem atbrīvoja divus cietušos, kurus nodeva NMPD mediķiem. Ceļu satiksmes negadījumu sekas novērstas arī Siguldā un Ķekavas novada Dzērumos.

Vairākos gadījumos glābēji izlīdzējuši nelaimē nonākušiem kustoņiem. Dīķu ielā Jūrmalā no pusotra metra dziļas akas izcelti un brīvībā palaisti divi bebri, Priedainē atbrīvots virvēs sapinies putns, Alberta Kronenberga ielā Jūrmalā sagūstīta un vēlāk mežā palaista dzīvojamās mājas pagalmā ierāpojusi čūska, bet Baložos no 10 metrus augsta koka nocelts kaķis.

VUGD kopš pirmdienas arī saņēmis sešus izsaukumus par nelieliem ugunsgrēkiem. Olaines novada Stūnīšos pamestā pagrabā deguši atkritumi, Parka ielā Baldonē – koks, Saulkrastu novada Gaismā – zaru kaudze, Krimuldas ielā Siguldā – koka dobums, Varoņu ielā Jūrmalā – atkritumi un kūdras slānis, bet Lienes ielā Jūrmalā – celms.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.