Menu
 

Siguldas novadā turpinās paaugstinātas bīstamības ugunsgrēka dzēšana

  • Autors:  Apriņķis.lv
Ekrānuzņēmums no "Twitter" Ekrānuzņēmums no "Twitter"

Aizvadītajā diennaktī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) kopumā saņēma 117 izsaukumus, tostarp uz Siguldas novadu, kur joprojām turpinās ugunsgrēka dzēšanas darbi, kā arī uz Ādažu novadu, kur dega sausā zāle un meža zemsedze.

Kā informē glābšanas dienesta pārstāvji, pirmdien plkst.9.13 VUGD saņēma izsaukumu uz Siguldas novada Lēdurgas pagastu, kur deg mežs un purvs. Notikuma vietā strādā Valsts meža dienests (VMD), VUGD ugunsdzēsēji glābēji, kā arī Inčukalna, Krimuldas un Lēdurgas brīvprātīgo ugunsdzēsēju biedrības (BUB) ugunsdzēsēji. Dzēšanas darbos tika iesaistīs arī Nacionālo bruņoto spēku Gaisa spēku helikopters un Valsts robežsardzes helikopters. Iestājoties tumsai, notikuma vietā situāciju uzraudzīja VUGD amatpersonas, VMD un Krimuldas BUB pārstāvji un no rīta tiks piesaistīti papildu resursi, lai dzēšanu turpinātu.

Pirmdien plkst.14.07 tika saņemts izsaukums uz Ādažu novada Iļķeni – dega sausā zāle 3,5 hektāru platībā un meža zemsedze 220m2 platībā. Plkst.18.12 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts, norāda VUGD pārstāvji.

Aizvadītajā diennaktī 12 gadījumos tika dzēsti ugunsgrēki, kur dega rugāju lauki, astoņos gadījumos – labības lauki, divos gadījumos dega gan labība, gan rugāji, bet četros gadījumos uguns no degošiem rugāju laukiem bija izplatījusies arī blakus esošajos mežos.

Līdz ar ražas novākšanas laika sākumu pieaug izsaukumu skaits, kur deg labības rugāji, siena ruļļi un lauksaimniecības tehnika. Ugunsgrēku skaitu lauksaimniecības nozarē un to postošās sekas iespējams mazināt, ievērojot piesardzību, apzinoties iespējamos riskus un tos savlaicīgi novēršot, piemēram, transportlīdzekļu dzinēju izplūdes caurules ir jāaprīko ar dzirksteļu slāpētājiem un jāuzrauga, lai dzinēja kolektora un izplūdes caurules savienojuma starplikās nebūtu plīsumu un bojājumu, skaidro VUGD pārstāvji. Šādā veidā tiek novērsta iespēja, ka dzirksteles iekļūst sausajos salmos, sienā, graudos utt. un tos aizdedzina. Degoši labības un rugāju lauki ir tikpat bīstami kā kūlas ugunsgrēki, jo tajos var ciest un iet bojā cilvēki, kā arī liesmas var pārmesties lauksaimniecības tehniku, citām automašīnām un ēkām, tāpēc ir svarīgi ievērot piesardzību, lai novērstu šādu ugunsgrēku izcelšanos, atzīmē glābšanas dienestā.

Kopumā laika posmā no šī gada 26.jūlija plkst. 6.30 līdz 27.jūlija plkst. 6.30 VUGD saņēma 117 izsaukumus – 74 uz ugunsgrēku dzēšanu, no kuriem 17 bija meža ugunsgrēki, 25 uz glābšanas darbiem, bet 18 izsaukumi bija maldinājumi.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.