Menu
 

Pilnībā nodzēsts ugunsgrēks Pemmes purvā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Valsts meža dienests Foto - Valsts meža dienests

Ugunsgrēks īpaši aizsargājamā dabas teritorijā “Lielais un Pemmes purvs”, kas izcēlās 26. jūlijā, ir likvidēts. Pēc Valsts meža dienesta (VMD) informācijas, izdegusi 180 hektāru liela teritorija, un šis ir lielākais meža un purva ugunsgrēks šogad.

Ugunsgrēks īpaši aizsargājamā dabas teritorijā “Lielais un Pemmes purvs”, kas atrodas Siguldas novadā, izcēlās 26. jūlija rītā. To izdevās ierobežot jau nākamajā dienā, bet ugunsgrēka likvidēšanu VMD pabeidza 1. augustā.

“Uguns skartā platība bija liela, dzēšanas darbus apgrūtināja stiprais vējš, ugunsgrēka vietai piekļūt bija sarežģīti, šie apstākļi apgrūtināja ugunsgrēka likvidācijas darbus.  Paralēli Rīgas reģionālās virsmežniecības darbiniekiem bija jādzēš vēl astoņi meža ugunsgrēki, kas tika atklāti virsmežniecības teritorijā. Ugunsgrēka dzēšanas darbos tika iesaistīti lieli cilvēku un materiāltehniskie resursi. Ugunsgrēku likvidēt palīdzēja lietus,” vēsta VMD.

Dzēšanas darbos piedalījās arī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests un brīvprātīgo ugunsdzēsēju biedrības. Tika iesaistīti arī iesaistīti Nacionālo bruņoto spēku un Valsts robežsardzes helikopteri.

Ugunsgrēka teritoriju VMD ir nodevis uzraudzībai tās apsaimniekotājam AS “Latvijas valsts meži”.

Šogad VMD dzēsis 416 meža ugunsgrēkus.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.