Menu
 

Policija aizdomās par krāpšanu saistībā ar kempinga un karkasa māju tirdzniecību aiztur vīrieti

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Valsts policija Foto - Valsts policija

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Centra iecirkņa amatpersonas par iespējamu krāpšanu saistībā ar kempinga un karkasa māju tirdzniecību šī gada 29.jūlijā aizturējušas 1981.gadā dzimušu vīrieti. Šobrīd policijai ir zināmas jau 12 krāpšanas epizodes, bet ir pamatotas aizdomas, ka cietušo personu varētu būt krietni vairāk. Tādēļ policija aicina iedzīvotājus, kuri cietuši no attēlā redzamā vīrieša pretlikumīgajām darbībām, ziņot pa tālruni 67086257, 67086200 vai 110.

Šī gada 8.jūlijā Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Centra iecirknī tika saņemta informācija par iespējamu krāpšanu - persona no kāda Igaunijas uzņēmuma vēlējās iegādāties kempinga māju un veica pārskaitījumu 6000 eiro apmērā, taču kempinga māju tā arī nesaņēma. Rīgas Centra iecirknī par notikušo tika uzsākts kriminālprocess par krāpšanu pēc Krimināllikuma 177.panta pirmās daļas paredzētā noziedzīgā nodarījuma sastāva pazīmēm. Par šādu noziedzīgu nodarījumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, informē policijā.

Aizdomās par minētā noziedzīgā nodarījuma izdarīšanu šī gada 29.jūlijā tika aizturēts 1981.gadā dzimis vīrietis. Aizturētā persona jau agrāk nonākusi policijas redzeslokā saistībā ar krāpšanu, taču nav bijusi sodīta. Šobrīd kriminālprocesā iespējamajai vainīgajai personai ir piemērots statuss - persona, pret kuru uzsākts kriminālprocess. Kriminālprocesa izmeklēšanas laikā noskaidrots, ka šī persona ir, iespējams, veikusi šāda veida krāpšanas pret vēl vairākām personām. Šobrīd policijai ir zināmas jau 12 epizodes, bet ir pamatotas aizdomas, ka cietušo personu varētu būt krietni vairāk.

Valsts policija lūdz atsaukties iedzīvotājus, kuri ir slēguši līgumus ar Igaunijas uzņēmumiem "Investment System Estonia" vai "Kempings Master" par kempinga māju vai karkasa māju iegādi un ir veikuši avansa maksājumus, taču pakalpojumus nav saņēmuši. Varbūt arī tikusi noslēgta mutiska vienošanās un līgums nav ticis noslēgts - kā arī nauda nav tikusi pārskaitīta, bet gan samaksāta skaidrā naudā. Iespējams krāpnieks ir izmantojis arī Latvijā reģistrētus uzņēmumus, lai noslēgtu līgumus par kempinga māju būvniecību, norāda policijas pārstāvji.

Tāpat policija lūdz atsaukties iedzīvotājus, no kuriem attēlā redzamais vīrietis ir izkrāpis naudu. Ja iedzīvotāju rīcībā ir informācija par šīs personas nelikumīgajām darbībām, policija aicina ziņot pa tālruni 67086257, 67086200 vai 110.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.