Menu
 

Sadzīviska konflikta laikā Salaspilī nogalināts vīrietis; iespējamais vainīgais aizturēts

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Valsts policija Foto - Valsts policija

17.augustā īsi pirms pulksten 16.00 Valsts policija saņēma izsaukumu uz kādu daudzdzīvokļu mājas pagalmu Salaspilī, kur starp diviem savstarpēji pazīstamiem vīriešiem izcēlies konflikts, kā rezultātā viens no vīriešiem ticis ievainots.

Operatīvi reaģējot uz saņemto informāciju, uz notikuma vietu nekavējoties izbrauca Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Salaspils iecirkņa policisti, Salaspils novada pašvaldības policija un Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta darbinieki. Ierodoties notikuma vietā, saņemtā informācija apstiprinājās. Diemžēl notikuma vietā mira 1977.gadā dzimis vīrietis. Likumsargi nekavējoties uzsāka vainīgās personas meklēšanu, informē Valsts policijā.

Pateicoties aculiecinieku sniegtajai informācijai un policistu operatīvajai rīcībai, nepilnas stundas laikā iespējamais vainīgais tika atrasts un aizturēts. Tas ir kāds 1986.gadā dzimis vīrietis, kurš iepriekš nav bijis sodīts. Pēc aizturēšanas vīrietis ievietots īslaicīgās aizturēšanas izolatorā. 19.augustā tiesa lems par drošības līdzekļa apcietinājuma piemērošanu aizturētajam vīrietim.

Likumsargi noskaidroja, ka starp abiem vīriešiem bija izcēlies sadzīviska rakstura konflikts, kā rezultātā 1986.gadā dzimušais vīrietis ar nazi uzbrucis savam paziņam - 1977.gadā dzimušam vīrietim, kurš no gūtajām traumām notikuma vietā mira.

Par šo gadījumu policijā ir uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 125.panta trešās daļas - par tīša smaga miesas bojājuma nodarīšanu, kas vainīgā neuzmanības dēļ bijis par iemeslu cietušā nāvei. Par šādu noziegumu likumā paredzēts sods - brīvības atņemšana uz laiku no trim līdz piecpadsmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un probācijas uzraudzība uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās, norāda policijā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.