Menu
 

Mārupes novadā degusi pamesta ēka, Inčukalnā – vieglā automašīna

  • Autors:  Apriņķis.lv
Attēlam ir ilustratīva nozīme. Foto - arhīvs Attēlam ir ilustratīva nozīme. Foto - arhīvs

Visai mierīgi šīs nedēļas pirmā puse Pierīgas novados un Jūrmalā pagājusi Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) darbiniekiem – saņemti vien desmit izsaukumi. Platības ziņā lielākais ugunsgrēks izcēlies naktī uz ceturtdienu Mārupes novada Vētrās, kur 40 kvadrātmetru platībā dega vienstāva pamesta ēka. Ugunsgrēka likvidēšanai bija nepieciešams nedaudz vairāk par divām stundām, informēja VUGD.

Otrdien pēcpusdienā Ādažu novada Carnikavā bija aizdedzies neapsaimniekotas vienstāva ēkas jumts 3 m2 platībā, taču šis negadījums tika novērsts vēl pirms ugunsdzēsēju ierašanās. Trešdien Ropažu novada Zaķumuižā trīsstāvu dzīvojamās mājas pirmā stāva dzīvoklī uz plīts svila piededzis ēdiens, Atpūtas ielā Inčukalnā ar vietējo brīvprātīgo ugunsdzēsēju palīdzību apsdzēsta degoša vieglā automašīna, bet vakarā Ādažu novada Kadagā vienstāva dzīvojamā mājā bija aizdegusies kamīna konstrukcija.

Naktī uz ceturtdienu saņemts izsaukums uz Garkalnes pagasta Berģiem, kur divstāvu dzīvojamās mājas pagrabtelpā uguns bija apņēmusi mitruma savācēju. Pirms VUGD darbinieku ierašanās no ēkas bija evakuējušies trīs cilvēki, bet ugunsgrēks tika likvidēts stundas laikā.

Pēdējo dienu laikā glābēji arī novērsuši ceļu satiksmes negadījumu sekas Mārupes novada Brīvkalnos un Salaspils novadā – cilvēkiem palīdzība nebija nepieciešama. Savukārt trīs vietās Jūrmalā – Sūnu, Rojas un Pāvila ielās – sazāģēti un aizvākti nolūzuši vai aizlūzuši koki, turklāt vienā gadījumā koks bija pārkritis divstāvu dzīvojamās mājas jumtam.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.