Menu
 

Ķekavas novadā dedzis šķūnis un kūpinātava, Garkalnē – vieglā automašīna

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Aizvadītās nedēļas otrajā pusē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) no Pierīgas novadiem un Jūrmalas saņēmis deviņus izsaukumus, tostarp piecus – par ugunsgrēkiem.

Platības ziņā lielākais ugunsgrēks reģistrēts ceturtdien pēcpusdienā Olaines novada Vaivados, kur 50 kvadrātmetru platībā dega vienstāva neapsaimniekota ēka. Kā informēja VUGD, ugunsgrēks tika likvidēts stundas laikā.

Divi izsaukumi par ugunsgrēkiem saņemti no Ķekavas novada. Ceturtdien Saulgožos dedzis šķūnis 25 m2 platībā, bet sestdien Dzērumos – kūpinātava 20 m2 platībā. Uguns apdzēsta attiecīgi nepilnu divu un vienas stundas laikā.

Vēl Salaspils novada Lielrūķos vienstāva ražošanas ēkas virtuvē svila uz plīts atstāts ēdiens, bet Garkalnē bija aizdegusies vieglā automašīna. Abi šie negadījumi tika novērsti vēl pirms ugunsdzēsēju ierašanās.

Veicot glābšanas darbus, VUGD darbinieki Rīgas ielā Olainē sakārtoja ceļa braucamo daļu pēc kravas un vieglās automašīnas sadursmes, bet Ķekavas novada Lejas Ģūģos novērsa eļļas noplūdi no kravas automašīnas un ar absorbenta palīdzību sakārtoja brauktuvi.

Jau ziņojām, ka ceturtdien Garkalnes pagastā tika atrasti divi mežā apmaldījušies cilvēki, bet piektdienas vakarā no meža Ādažos izvests viens apmaldījies cilvēks.

VUGD atgādina – dodoties mežā sēņot, jāatceras par drošību un līdzi jāņem uzlādēts mobilais telefons, lai nepieciešamības gadījumā varētu izsaukt operatīvos dienestus pa tālruni 112. Ja saprotat, ka pašu spēkiem nespēsiet izkļūt no meža, zvaniet glābējiem un nosauciet tiem pēc iespējas konkrētākus orientierus – kurā vietā iegājāt mežā, cik ilgi esat uzturējies mežā, kādus dabas vai cilvēka veidotus objektus esat šķērsojis vai tiem pagājis garām. Šī informācija palīdzēs glābējiem jūs atrast.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.