Menu
 

Par nelikumīgām darbībām Gaujā pie Carnikavas aizturēts licencēts nēģu zvejnieks

  • Autors:  Apriņķis.lv
Par nelikumīgām darbībām Gaujā pie Carnikavas aizturēts licencēts nēģu zvejnieks Valsts vides dienests

Naktī uz 31. augustu Valsts vides dienesta (VVD) Lielrīgas reģionālās vides pārvaldes (RVP) inspektori Gaujā pie Carnikavas aizturēja licencēto nēģu zvejnieku. Viņš līdzās nēģu murdiem nelikumīgi bija ievietojis zivju tīklu.

Ap plkst. 2.00 naktī, pārbaudot Gauju, inspektori konstatēja ievietotu zivju tīklu un nolēma gaidīt, kad ieradīsies pakaļ tīkla īpašnieks. Apmēram pēc divām stundām ieradās licencētais zvejnieks un ar airu laivu iebrauca upē. Viņš uzreiz devās uz vietu, kur bija ievietots zivju tīkls. Pēc tīkla izņemšanas tūlīt airējās atpakaļ uz krastu. Tīklā bija nozvejojis 23 plaužus, vienu asari un vienu taimiņu. Zivis bija dzīvas un tūlīt tika atlaistas atpakaļ Gaujā.

Zvejnieks taisnojās, ka tīklu nejauši uzķēris ar āķi, pārbaudot nēģu murdus, un nolēmis to izņemt. Inspektori gan bija novērojuši, ka patiesībā tīkls atradās apmēram 50 metru attālumā no ar bojām atzīmētiem nēģu murdiem un nēģu murdu zvejnieks nemaz nepārbaudīja.

Vēl naktī uz piektdienu VVD Lielrīgas RVP inspektori reida laikā Lielupē pārtrauca maluzvejnieku aktivitātes, izceļot no upes četrus nelikumīgi ievietotus zvejas tīklus. To kopējais garums – 200 metru.

Kā vēsta VVD, tīklos esošās zivis – četras līdakas, divi zandarti, septiņi asari, pieci līņi, divas karūsas, viena vēdzele un 23 brekši – atbrīvoti no tīkliem un atlaisti atpakaļ ūdenī.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.