Menu
 

Ugunsgrēkā Jūrmalā cietuši divi cilvēki

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto no arhīva Foto no arhīva

Aizvadītajā diennaktī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma kopumā 40 izsaukumus, tostarp uz Jūrmalu, kur ugunsgrēkā cietuši divi cilvēki.

Kā informē VUGD Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļas pārstāve Agrita Vītola, pirmdien plkst.23.31 VUGD saņēma izsaukumu Jūrmalā, kur ugunsgrēks bija izcēlies divstāvu dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka ēkas otrajā stāvā istabā gruzdēja gulta, matracis, grāmatu plaukts 5m2 platībā. Mājokļa saimnieks liesmas bija apdzēsis, un ēkā bija spēcīgs piedūmojums. Trīs ēkas iemītnieki bija evakuējušies pirms VUGD ierašanās. Mājoklī bija nostrādājis dūmu detektors. Ugunsgrēka iespējamais iemesls saistīts ar neuzmanīgu sveču dedzināšanu. Plkst.00.46 VUGD darbu notikuma vietā pabeidza.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji steidzās arī uz vietām, kur dega traktors, vieglā automašīna, atkritumi, divos gadījumos – piededzis ēdiens, kāpņu telpas durvis, graudi pārvietojamā kaltē, transformators, dārza māja, sodrēji dzīvojamās mājas dūmvadā, bet divi izsaukumi bija saistīti ar nepareizu apkures sistēmu ekspluatāciju – mājokļos bija izveidojies piedūmojums, norāda A.Vītola.

Savukārt Mārupes novada Salas pagastā bija notikusi mikroautobusa un vieglās automašīnas sadursme, ugunsdzēsēji glābēji atbrīvoja glābjamo no automašīnas un nogādāja līdz Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta transportlīdzeklim, kā arī sakārtoja ceļa braucamo daļu notikuma vietā.

Kopumā laika posmā no šī gada 6.septembra plkst.6.30 līdz 7.septembra plkst.6.30 VUGD saņēma 40 izsaukumus: 12 uz ugunsgrēku dzēšanu, 17 – uz glābšanas darbiem, bet 11 izsaukumi bija maldinājumi, vēsta A.Vītola.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.