Menu
 

Par nelegālu akcīzes preču realizāciju Jūrmalā un Siguldā aizturētas vairākas personas

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Valsts policija Foto - Valsts policija

9.septembrī Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Siguldas iecirkņa kriminālpolicisti sadarbībā ar Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes 2. biroja 1. nodaļas amatpersonām, iepriekš uzsāktā kriminālprocesā par tabakas izstrādājumu realizāciju Jūrmalā aizturēja 1972. gadā dzimušu vīrieti, informēja policijā.

Likumsargi veica vairākas sankcionētas kratīšanas gan vīrieša automašīnā, gan dzīvesvietā, kur tika atrastas un atsavinātas kopumā 27 kastes jeb 100 000 cigaretes bez Latvijas Republikas akcīzes nodokļa markām. Tāpat kratīšanas laikā atsavināta automašīna “Audi A4” un skaidra nauda 5660 eiro. Aizturētais vīrietis jau iepriekš ir nonācis policijas redzeslokā par kontrabandu un citiem noziedzīgiem nodarījumiem.

Par šo gadījumu uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 221.6 panta par nelegāli izgatavotu (ražotu) vai tādu tabakas izstrādājumu, kuri nav marķēti ar Latvijas Republikas akcīzes nodokļa markām, izņemot normatīvajos aktos paredzētos gadījumus, vai tādu bezdūmu tabakas izstrādājumu, kuru laišana tirgū ir aizliegta, realizāciju nelielā apmērā, ja tā izdarīta mantkārīgā nolūkā. Par šādu noziedzīgu nodarījumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

3.septembrī Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Siguldas iecirkņa amatpersonas, iepriekš uzsāktā kriminālprocesā par tabakas izstrādājumu realizāciju, veica operatīvos izmeklēšanas pasākumus. To laikā par cigarešu realizāciju policisti aizturēja 1957. gadā dzimušu sievieti.

Pēc likumsargu informācijas, sankcionētu kratīšanu laikā aizturētās personas dzīvesvietā policisti atrada un atsavināja 15 paciņas jeb 300 cigaretes bez Latvijas Republikas akcīzes nodokļa markām. Persona atzīta par aizdomās turamo pēc Krimināllikuma 221.6 panta – par tabakas izstrādājumu nelikumīga realizācija nelielā apmērā.

Tās pašas dienas laikā Siguldas iecirknī tika uzsākts vēl viens kriminālprocess par tabakas izstrādājumu realizāciju nelielā apmērā. Siguldas iecirkņa kriminālpolicisti sadarbībā ar Valsts policijas Siguldas iecirkņa Kārtības policijas nodaļas Operatīvās vadības struktūrvienības darbiniekiem veica operatīvos izmeklēšanas pasākumus Siguldā, Satiksmes ielā. Sankcionētas kratīšanas laikā viņi atrada un atsavināja 34 blokus jeb 6800 cigarešu bez Latvijas Republikas akcīzes markām.

Par cigarešu realizāciju tika aizturēta 1953. gadā dzimusi sieviete. Persona atzīta par aizdomās turamo pēc Krimināllikuma 221.6 panta – par tabakas izstrādājumu nelikumīga realizācija nelielā apmērā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.