Menu
 

Gada pirmajos astoņos mēnešos Rīgā un Pierīgā izņemts apmēram 17,5 miljoni nelegālo cigarešu

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Kriminālprocesu ietvaros laika posmā no šāgada 1. janvāra līdz 31. augustam Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes apkalpojamā teritorijā tika izņemts 17 539 215 tabakas vienības un 10 052 litri  nelikumīgu alkoholisko dzērienu.

Policija ikdienā veic preventīvos pasākumus, lai tiktu pārtrauktas pretlikumīgas darbības nelegālo akcīzes preču jomā, tiek uzsākti kriminālprocesi un administratīvā pārkāpuma procesi, un personas, kuras veic prettiesiskas darbības, tiek sauktas pie likumā paredzētās atbildības, norāda Valsts policijā.

Šajā laika posmā Rīgas Centrāltirgus teritorijā 51 gadījumā tikušas aizturētas  personas, kuras iegādājās, glabāja un realizēja nelikumīgus tabakas izstrādājumus. Kopumā administratīvo pārkāpumu procesos un kriminālprocesu ietvaros Centrāltirgū izņemtas  156 249  tabakas vienības.

Nelegālo akcīzes preču apkarošanā ļoti būtiska ir iedzīvotāju iesaiste un ziņošana policijai. Valsts policija aicina iedzīvotājus būt aktīviem un informēt par nelegālo akcīzes preču apriti, zvanot pa tālruņa numuru 110, vēršoties tuvākajā Valsts policijas iecirknī vai atzīmējot to uzglabāšanas vietas interaktīvajā kartē

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.