Menu
 

Seši gadi par slepkavības mēģinājumu Olaines novadā Apriņķis.lv

  • Autors:  Ritvars Raits
Foto - pixabay.com Foto - pixabay.com

Aprīlī Rīgas rajona tiesā Jūrmalā tika skatīta krimināllieta, kurā par Olaines novadā notikušu sievastēva slepkavības mēģinājumu apsūdzēts Jegors Lapinskis. 2. septembrī tiesnese Baiba Jakobsone pasludināja spriedumu, piespriežot viņam sešus gadus cietumā.

Asiņainie notikumi, par kuriem tika uzsākts šis kriminālprocess, risinājušies pirms pusotra gada Olaines novadā – vienas ģimenes lokā.

Ģimenes strīds pāraug kautiņā un slepkavības mēģinājumā

2020.gada 21. februārī ap pusnakti mājā, kurā Jegors Lapinskis, viņa sieva Marina un abu bērni apdzīvoja otro stāvu, bet Jegora sievastēvs Vasīlijs kopā ar sievu Kristīni – pirmo stāvu, sākās strīds, kas pēc tam pārauga kautiņā, bet vēlāk kļuva par asiņainu izrēķināšanos, pielietojot virtuves nažus. Diezin vai kas tāds būtu noticis, ja konflikta dalībnieki pirms tam nebūtu lietojuši alkoholiskos dzērienus.

Kā izskanēja tiesā, strīda iemesls varētu būt Jegora greizsirdības uzplūdi uz savu dzīvesbiedri Marinu, ko varētu būt izraisījis kāds cits vīrietis. Lai arī Jegors bija pamatīgi iereibis, viņš šo emociju iespaidā pēkšņi izlēma sēsties pie ģimenes automašīnas stūres un kaut kur doties. Sieva, apzinādamās, ka iereibušais dzīvesbiedrs tādā stāvoklī nedrīkst vadīt transportlīdzekli, mēģināja viņu aizkavēt, bet pretī saņēma agresiju un fizisku vardarbību.

Lai aizstāvētu meitu, strīdā iejaucās sievastēvs Vasīlijs. Viņam neizdevās nomierināt agresīvo znotu, vēl vairāk – starp abiem vīriešiem sākās kautiņš, kura laikā Jegors Lapinskis kļuva pilnīgi nevaldāms. Viņš ne tikai vairākas reizes iesita Vasīlijam ar dūrēm pa seju, bet konflikta turpinājumā no virtuves paķēra nazi un sāka durt sievastēvam, vairākkārt izkliegdams, ka nogalinās viņu. Vasīlijs mēģināja izvairīties no dūrieniem, liekot naža asmenim priekšā rokas; viņam palīgā atsteidzās arī sieva Kristīne, kura arī tika savainotas.

Nevar zināt, ar ko šī asiņainā izrēķināšanās beigtos, ja neiesaistītos Marina, kura, neredzēdama citu izeju, arī paķēra virtuves nazi un, lai glābtu tēvu, iedūra mugurā vīram. Lapinskis esot vēl spējis iziet pagalmā, bet tur jau nokritis un palicis guļam, kamēr ieradās Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta brigāde.

Tiesa atzīst Lapinski par vainīgu slepkavības mēģinājumā

Lapinskis savam sievastēvam bija dūris ne mazāk kā astoņas reizes, tēmējot krūšu kurvī, mugurā un vēdera dobuma rajonā, kā arī savainojis viņa rokas. Kopumā znots Vasīlijam nodarījis ne mazāk par četrpadsmit miesas bojājumiem, kas tikai ļoti lielas veiksmes dēļ, kā noteica tiesu medicīniskā ekspertīze, pēc smaguma pakāpes izrādījās viegli.

Prokurore Rita Briede, kura šajā lietā ir valsts apsūdzības uzturētāja, ir pārliecināta, ka Jegoram Lapinskim dusmu uzplūdā bija nodoms nogalināt savu sievastēvu. Viņa Lapinski apsūdzējusi slepkavības mēģinājumā. Savā debašu runā prokurore lūdza tiesu atzīt Jegoru Lapinski par vainīgu un sodīt ar brīvības atņemšanu uz astoņiem gadiem. Gan Jegors Lapinskis, gan viņa aizstāvis atzina visas kautiņa laikā paveiktās darbības, bet kategoriski noliedza, ka tas būtu bijis slepkavības mēģinājums.

Tiesnese Baiba Jakobsone tomēr piekritusi prokurores Briedes viedoklim, jo ar savu spriedumu atzina Jegoru Lapinski par vainīgu, lemjot, ka par šo noziedzīgo nodarījumu viņam brīvība atņemama uz sešiem gadiem, kā arī piemērojama probācijas uzraudzība uz diviem gadiem. Šo pirmās instances tiesas spriedumu vēl ir iespējams apelācijas kārtībā

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.