Menu
 

Mārupes novadā degusi dārza māja, Baldonē – automašīna, Jūrmalā – mājas siena Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Aizvadītās nedēļas otrajā pusē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) no Pierīgas novadiem un Jūrmalas saņēmis gandrīz divdesmit izsaukumu. Platības ziņā lielākais ugunsgrēks reģistrēts naktī uz pirmdienu Mārupes novada Salas pagastā, kur 20 kvadrātmetru platībā dega dārza māja, informēja VUGD. Ugunsgrēks tika likvidēts pēc trīs stundu darba.

Ceturtdien Carnikavā neapsaimniekotas divstāvu ēkas otrajā stāvā deguši atkritumi. Piektdien Baldonē degusi vieglā automašīna, bet Mārupē divstāvu dzīvojamās mājas palīgtelpā aizdegusies sadzīves elektrotehnika.

Sestdien Jūrmalā neapsaimniekotā pusotrstāva ēkā svila atkritumi, Garkalnes pagasta Sunīšos dega vieglā automašīna, bet Saulkrastu novada Zvejniekciemā VUGD darbinieki apdzēsuši divus neviena nepieskatītus ugunskurus 10 kvadrātmetrun platībā.

Vēl trīs ugunsgrēki Pierīgā reģistrēti svētdien. Slokas ielā Jūrmalā aizdegusies divstāvu dzīvojamās mājas pirmā stāva siena. Pirms ugunsdzēsēju ierašanās no ēkas bija evakuējušies pieci cilvēki. Negadījumā cietušo nav, un ugunsgrēks tika likvidēts divu stundu laikā.

Vēl Rumbulā divstāvu noliktavas ēkā aizdegusies apkures iekārta, Dārzu ielā Jūrmalā vienstāva ēkas dūmvadā sviluši sodrēji, bet Zvejniekciemā aizdegusies vienstāva pirts siena.

Pēdējo dienu laikā veikti arī vairāki glābšanas darbi. Dzīvojamā mājā Kadiķu ielā Jūrmalā notverts un mežā palaists zalktis, bet Varavīksnes ielā atbrīvots metāla žoga konstrukcijās iesprūdis suns.

Sestdien Inčukalnā glābēji sakārtojuši ceļa braucamo daļu pēc satiksmes negadījuma, ceļam pārkrituši koki aizvākti Ropažu novada Stīpniekos un Turaidas ielā Siguldā, bet Rīgas ielā Olainē nepietiekamas krāsns vilkmes dēļ divstāvu dzīvojamā mājā bija radies spēcīgs sadūmojums, un VUGD darbinieki palīdzēja izvēdināt telpas.

Jau ziņots, ka sestdien pēcpusdienā Ropažu novada Garkalnes pagastā notika VUGD autocisternas un vieglās automašīnas sadursme. Pēc sadursmes autocisterna apgāzās un sadursmē cieta pieci VUGD darbinieki, kā arī vieglās automašīnas vadītājs. Cietušie tika nogādāti ārstniecības iestādē.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.