Menu
 

Dzīvoklī Salaspilī dedzis dīvāns, evakuējušies 15 cilvēki, vēl pieci evakuēti

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Kopš nedēļas sākuma Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) no Pierīgas novadiem un Jūrmalas saņēmis desmit izsaukumus, no tiem divus – par ugunsgrēkiem.

Pirmdien plkst. 18.11 tika saņemts izsaukums Salaspilī, kur no trīsstāvu dzīvojamās mājas cēlās dūmi un augšējā stāva dzīvoklī dega dīvāns 6 kvadrātmetru platībā. Pirms VUGD ierašanas no mājas evakuējas 15 cilvēki, ugunsdzēsēji evakuēja vēl piecus cilvēkus. Pusotras stundas laikā ugunsgrēks tika likvidēts.

Kā informēja VUGD, ugunsgrēka iespējamais izcelšanās iemesls saistīts ar neuzmanīgu smēķēšanu. Dūmu detektors dzīvoklī nebija uzstādīts.

Vēl viens ugunsgrēks reģistrēts otrdien Baltezerā, kur divu kvadrātmetru platībā dega niedres.

Ceturtdien agri no rīta VUGD saņēma izsaukumu no Skolas ielas Salaspilī, kur daudzdzīvokļu mājā bija jūtama gāzes smaka. Vienā no dzīvokļiem tika konstatēta gāzes noplūde, ko glābēji sadarbībā ar Gāzes avārijas dienesta pārstāvjiem novērsa.

Trešdien Garkalnes novada Upesciemā vienstāva dzīvojamā mājā pārkurinātas krāsns dēļ bija radies spēcīgs sadūmojums un bija nostrādājis dūmu detektors. VUGD darbinieki dzīvoklī degšanu nekonstatēja.

Naktī uz trešdien Ķekavas novadā, uz Rīgas apvedceļa, glābēji no grāvja izvilka kravas automašīnu. Ceļu satiksmes negadījumu sekas novērstas arī Salaspils novadā pie Vaivariņiem. Savukārt Garkalnes pagasta Priedkalnos nozāģēts koka zars, kas apdraudēja satiksmi.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.