Menu
 

Garciemā degušas riepas, Jūrmalā – šķūnis, Ķekavā – dzīvojamais vagons, Baložos – dārza mājas Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Pagājušās nedēļas otrajā pusē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) no Pierīgas novadiem un Jūrmalas saņēmis pusotru desmitu izsaukumu. Platības ziņā lielākais ugunsgrēks reģistrēts svētdien vakarā Ādažu novada Carnikavas pagasta Garciemā, kur 80 kvadrātmetru platībā atklātā teritorijā degušas riepas. Ugunsgrēks likvidēts triju stundu laikā, informēja VUGD.

Vairākās vietās Pierīgā deguši transporta līdzekļi. Raga ielā Jūrmalā, Ropažu novada Upeslejās un Ropažu novada Ūlupjos degušas vieglās automašīnas, bet Salaspils novada Aconē apdzēsta aizdegusies kravas automašīna.

Piektdien pēcpusdienā Vanadziņu ielā Ķekavā dedzis dzīvojamais vagons 10 m2 platībā, bet dažas stundas vēlāk Baldones ielā Jūrmalā – šķūnis 30 m2 platībā. Pirmais ugunsgrēks likvidēts pusotras stundas laikā, bet otrais – pēc gandrīz trīs stundu darba.

Sestdien saņemta informācija par trim ugunsgrēkiem. Siguldas novada Ķiparos deguši koka zari un krūmi 30 m2 platībā, Vidus prospektā Jūrmalā trīsstvāvu ražošanas ēkas pirmajā stāvā bija aizdedzies jumta pārsegums, bet Mārupes novada Vētrās vienstāva neapsaminiekotā ēkā sviluši atkritumi.

Naktī uz svētdienu Ķekavas novada Baložos uguns bija apņēmusi divas dārza mājas 30 m2 platībā, bet vakarā ugunsdzēsēji Ropažu novada Sužos apdzēsuši neviena nepieskatītu ugunskuru.

Piektdien Salaspils novadā glābēji sakārtojuši ceļa braucamo daļu pēc ceļu satiksmes negadījuma (vieglā automašīna bija ietriekusies elektrības stabā). Bet svētdien Nometņu ielā Jūrmalā nocēluši no koka kaķi un nodevuši dzīvnieku saimniecei.

Atzīmējot Pasaules dzīvnieku aizsardzības dienu, VUGD norāda, ka šāgada deviņos mēnešos glābēji dzīvniekiem snieguši palīdzību teju 800 reizes. Statistika liecina, ka visbiežāk glābēji palīdzējuši bīstamā situācijā nonākušiem mājdzīvniekiem – 391 gadījumos, bet 334 gadījumos – savvaļas dzīvniekiem un putniem.

“Visbiežāk dažādās likstās nokļuvuši kaķi – šogad jau 333 reizes glābēji devās palīgā kaķiem, kuri saviem spēkiem nespēja tikt lejā no koka, ielīda caurulēs vai arī iekrita ventilācijas šahtās un akās. 223 gadījumos tika glābti gulbji, baloži, bezdelīgas, kaijas, pīles, stārķi, strazdi, vanagi, vārnas, zvirbuļi un citi putni, kuri bija nokļuvuši nelaimē, piemēram, ielidojot ventilācijas šahtā un nespējot izkļūt laukā vai sapinoties makšķernieku auklās. 57 gadījumos palīdzība bija nepieciešama suņiem, vēl 57 reizes tika glābti aļņi, āpši, bebri, roņi, eži, ondatras, caunas lapsas un stirnas. Šogad 54 reizes glābēji steidzās glābt čūskas, kuras atradās dažādās ēkās un to pagalmos,” informēja VUGD.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.