Menu
 

Jūrmalā piedeguša ēdiena izraisītā ugunsgrēkā cietis cilvēks (papildināta) Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Kopš nedēļas sākuma Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) no Pierīgas novadiem un Jūrmalas saņēmis desmit izsaukumu. No tiem puse bijusi par ugunsgrēkiem un puse – par nepieciešamiem glābšanas darbiem.

Otrdien plkst. 16.20 ugunsdzēsēji steidzās uz izsaukumu Jūrmalā, kur divstāvu ēkas augšējā stāva dzīvokļa virtuvē bija deguši sadzīves priekšmeti 3 m2 platībā. Notikuma vietā uz ieslēgtas plīts bez uzraudzības bijis atstāts ēdiens, kas bija aizdedzies, un uguns pārmetusies uz blakus esošajiem priekšmetiem.

No piedūmotā dzīvokļa tika evakuēti divi cilvēki, viens no viņiem bija cietis un tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem. Liesmas bija apdzēstas pirms VUGD ierašanās. Pusstundas laikā VUGD pārstāvji darbu notikuma vietā pabeidza. Dūmu detektors dzīvoklī nebija uzstādīts.

Plkst.2.36 naktī uz trešdienu VUGD saņēma izsaukumu no Siguldas, kur trīsstāvu ēkas otrā stāva dzīvokļa vannas istabā dega sadzīves mantas 6 m2 platībā. Pirms ugunsdzēsēju ierašanās no ēkas bija evakuējušies pieci cilvēki. Plkst. 4.36 ugunsgrēks tika likvidēts. Ne dzīvoklī, kur izcēlās ugunsnelaime, ne blakus dzīvokļos dūmu detektori nebija uzstādīti.

VUGD atgādina: “Visos mājokļos – gan dzīvokļos, gan privātmājās – obligāti ir jābūt uzstādītiem dūmu detektoriem, bet privātmājas papildus jānodrošina ar ugunsdzēsības aparātu. Gatavojot un sildot ēdienu, ievērojiet piesardzību! Neatstājiet ēdienu uz ieslēgtas plīts bez uzraudzības! Uzstādiet mājokļos dūmu detektorus, kas laikus vēstīs par sadūmojumu, dodot iespēju izglābties no piedūmotām telpām un izsaukt ugunsdzēsējus glābējus, zvanot 112!”

Vēl Salaspilī, Kalnu ielā, piecstāvu dzīvojamās mājas ceturtā stāva dzīvoklī bija aizdegusies elektrības rozete, bet Silmaļu ielā konteinerā deguši atkritumi. Bulduru prospektā Jūrmalā apdzēsta degoša zaru kaudze, bet Siguldas novada Mores pagastā novērsta sodrēju degšana divstāvu dzīvojamās mājas dūmvadā.

Otrdien Klints ielā Jūrmalā no Lielupes tika izcelts bojāgājis cilvēks un nodots Valsts policijas darbiniekiem.

Pirmdien Mārupes novada Babītes pagastā, uz Rīgas – Ventspils šosejas no pasažieru autobusa bija noplūdis dzesēšanas šķidrums aptuveni 315 kvadrātmetru platībā. Glābēji ar absorbenta palīdzību šķidrumu savāca un sakārtoja ceļa braucamo daļu.

Savukārt uz Rīgas – Jelgavas šosejas Jaunolainē, kur pirmdien vakarā bija notikusi piecu vieglo automašīnu sadursme, VUGD darbinieki aizvāca spēkratus no braucamās daļas, atvienoja transportlīdzekļu akumulatoru klemmes un sakārtoja ceļu. Šajā negadījumā cietušo nebija.

(papildināta ar jaunāko informāciju)

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.