Menu
 

Par zādzību no privātmājas Mārupē aizturēti divi vīrieši

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Valsts policija Foto - Valsts policija

10.oktobra naktī ap pulksten 2.00 Valsts policijā tika saņemta informācija no aculieciniekiem, ka Mārupē kādas privātmājas teritorijā rosās divas aizdomīgas personas. Uz notikuma vietu nekavējoties izbrauca Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Olaines iecirkņa amatpersonas, kā arī policisti no patruļpolicijas un Speciālo uzdevumu bataljona.

Kā informēja Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļā, notikuma vietā policisti aizturēja divus 1993. gadā un 1989. gadā dzimušus vīriešus. Abi aizturētie jau iepriekš nonākuši policijas redzeslokā. Pirmdien, 11. oktobrī, tiesa 1989. gadā dzimušajam vīrietim piemēroja drošības līdzekli apcietinājumi, bet 1993. gadā dzimušajam vīrietim piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Tālākā darbā ar aizturētajiem likumsargi noskaidroja, ka šīs personas jau iepriekš no šīs mājas vairākkārt ir veikušas zādzības, nozogot dažāda veida metāla priekšmetus, instrumentus un citas lietas. Daļa no nozagtajām mantām tika atrastas pie aizturētajiem vīriešiem un atgūtas. Tāpat noskaidrots, ka nozieguma izdarīšanas brīdī mājas saimnieki nav atradušies mājoklī.

Saistībā ar notikušo ir uzsākts kriminālprocess par zādzības mēģinājumu, kā arī pēc Krimināllikuma 175. panta trešās daļas par zādzību, ja tā izdarīta, iekļūstot dzīvoklī vai citā telpā, vai ja tā izdarīta no glabātavas vai ietaises, kas savieno glabātavas. Par šādu noziedzīgu nodarījumu likumā paredzēts sods – brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai ar naudas sods, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.