Menu
 

KNAB rosina apsūdzēt bijušo Murjāņu Sporta ģimnāzijas direktori Amantovu

  • Autors:  LETA
Foto no arhīva Foto no arhīva

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) rosinājis prokuratūrai apsūdzēt bijušo Murjāņu Sporta ģimnāzijas valsts direktori Ingrīdu Amantovu un vēl kādu fizisku personu lietā par krāpšanu lielā apmērā, noskaidroja aģentūra LETA.

Valsts amatpersonai tiek inkriminēts arī dienesta viltojums mantkārīgā nolūkā un noziedzīgi iegūtu finanšu līdzekļu legalizēšanas organizēšana. Savukārt fiziskai personai - krāpšanas lielā apmērā atbalstīšana un noziedzīgi iegūtu finanšu līdzekļu legalizēšana, aģentūru LETA informēja KNAB.

Pirmstiesas izmeklēšanā iegūtie pierādījumi liecina, ka amatpersona, iespējams, pieņēma darbā divas fiktīvi nodarbinātas fiziskas personas un viltoja dokumentus, kas saistīti ar darba laika uzskaiti, uz kuru pamata iestāde aprēķināja un šīm personām izmaksāja darba samaksu.

Pēc amatpersonas lūguma viena no fiktīvi nodarbinātajām personām legalizēja izkrāptos finanšu līdzekļus, kurus tā saņēma algas veidā, pārskaitot tos uz amatpersonas radinieku bankas kontiem.

Valsts amatpersonas un fiziskās personas veikto noziedzīgo darbību rezultātā radīti zaudējumi kopumā 35 657 eiro apmērā.

Jau ziņots, KNAB 2020.gada aprīlī aizturēja bijušo kamaniņu braucēju Amantovu, kura tobrīd bija arī Ropažu novada domes deputāte. Amantova īsi pēc aizturēšanas aģentūrai LETA atzina, ka viņa tiešām tikusi aizturēta, taču viņa uzskatīja, ka tas ir pārpratums.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.