Menu
 

Jūrmalā izcēlušies divi paaugstinātas bīstamības ugunsgrēki

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Ceturtdienas rītā plkst.5.56 Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma izsaukumu uz Krišjāņa Valdemāra ielu Jūrmalā, kur ar atklātu liesmu deg neapsaimniekota trīsstāvu ēka 500 kvadrātmetru platībā.

Notikuma vietā strādā 26 ugunsdzēsēji, izmantojot septiņas autocisternas un autokāpnes. Plkst. 7.46 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika lokalizēts, bet plkst.10.00 dzēšana vēl turpinās, informēja VUGD.

Trešdien vakarā ugunsdzēsēji steidzās uz izsaukumu Kārsas Jūrmalā, kur dega divstāvu mājas starpstāvu pārsegums un siena 30 m2 platībā. Trīs stundu laikā šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.

Vēl viens izsaukums par ugunsgrēku saņemts pirmdien pievakarā no Siguldas novada Inčukalna pagasta, kur vienstāva dzīvojamā mājā dega tvaika nosūcējs. Pirms ugunsdzēsēju ierašanās no mājas bija evakuējušies divi cilvēki. Dzēšanas darbos, kas tika pabeigti pusotras stundas laikā, piedalījās arī Inčukalna Brīvprātīgo ugunsdzēsēju biedrības pārstāvji.

Trešdien VUGD saņēma izsaukumu no Babītes pagasta Piņķiem, kur nepareizas apkures sistēmas ekspluatācijas dēļ divstāvu dzīvojamā mājā bija radies sadūmojums. Ugunsdzēsēji degšanu nekonstatēja un palīdzēja izvēdināt telpas.

Četri izsaukumi trešdien vakarā Pierīgā bija saistīti ar spēcīgo vēja brāzmu nolauztajiem kokiem. Baltezerā un Baldones pagastā koki bija pārkrituši ceļa braucamajai daļai, bet Babītes pagasta Dzilnuciemā un Katedrāles ielā Jūrmalā – elektrības vadiem.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.