Menu
 

Olaines ugunsdzēsēji vienas nakts laikā novērsuši piecus ugunsgrēkus Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Pagājušās nedēļas otrajā pusē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) no Pierīgas novadiem un Jūrmalas saņēmis gandrīz 20 izsaukumu. Īpaši spraiga izvērtusies nakts uz svētdienu ugunsdzēsējiem Olainē – viņiem triju stundu laikā nācās novērst piecus ugunsgrēkus, informēja VUGD.

Plkst.1.09 Stacijas ielā Olainē dega atkritumi divos konteineros. Plkst.1.57 saņemts izsaukums uz Jāņupi, kur divstāvu dzīvojamās mājas otrajā stāvā bija aizdegusies siena, un šī ugunsgrēka likvidācijai bija nepieciešamas divarpus stundas.

Plkst.2.03 Jelgavas ielā Olainē vienstāva ražošanas ēkā dega atkritumi, stundu velāk degoši atkritumi apdzēsti konteinerā Jelgavas ielā, bet plkst.4.34 Zemgales ielā dega vieglā automašīna un atkritumi blakus esošajā konteinerā.

Platības ziņā lielākais ugunsgrēks pēdējo dienu laikā Pierīgā reģistrēts sestdien dienas vidū Ķekavas novada Mellupos, kur 40 kvadrātmetru platībā dega šķūnis ar malku un pirts. Šis ugunsgrēks tika likvidēts trīsarpus stundu laikā.

Divi izsaukumi par ugunsgrēkiem saņemti no Jūrmalas. Ceturtdien Nometņu ielā piecstāvu dzīvojamās mājas otrā stāva dzīvoklī svila uz plīts atstāts piededzis ēdiens, bet piektdien Krišjāņa Barona ielā bija aizdedzies neapsaimniekotas vienstāva ēkas jumts 30 m2 platībā.

Vēl sestdien Ropažu novada Stopiņu pagasta Dreiliņos degusi kūdra 15 m2 platībā, Siguldas novada Jūdažos – vieglā automašīna, bet Ķekavas novada Dzērumos – sodrēji vienstāva dzīvojamās mājas dūmvadā.

Veicot glābšanas darbus, VUGD pārstāvji sakārtojuši ceļa braucamo daļu pēc divu vieglo automašīnu sadursmes Garkalnes pagasta Berģos, kā arī sazāģējuši un aizvākuši ceļa braucamajai daļai pārkritušus kokus Andreja Upīša ielā Jūrmalā, Saulkrastos, Inčukalnā, Baldones pagastā un Ķekavas novada Katlakalnā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.