Menu
 

Policija aizturējusi vīrieti par mēģinājumu aizdedzināt Ministru kabineta durvis

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Valsts policija Foto - Valsts policija

Sestdien ap pulksten 19.15 Rīgā, Brīvības bulvārī, apsardzes darbinieki fiksēja kādu personu, kuras aizdomīgā rīcība piesaistīja viņu uzmanību. Vīrietis ar nenoskaidrotu šķidrumu aplēja Ministru kabineta ēkas durvis un mēģināja tās aizdedzināt.

Notikuma vietā ieradās Valsts policijas Galvenās kārtības policijas Speciālo objektu apsardzes pārvaldes un Valsts policijas Rīgas centra iecirkņa darbinieki, kuri aizturēja 1978. gadā dzimušu vīrieti alkohola reibuma stāvoklī. Personai līdzi bija trīs piecu litru pudeles ar dzeltenīgas krāsas šķidrumu un degvielas smaku, ka arī šķiltavas.

Kā liecina Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļas informācija, persona savu rīcību izskaidroja kā “nepatikas apliecinājumu pret valstī noteiktajiem ierobežojumiem”. Vīrietis tika aizturēts un ievietots īslaicīgās aizturēšanas vietā.

Saistībā ar notikušo ir uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 185. panta otrās daļas, proti, par svešas mantas tīšu iznīcināšanu vai bojāšanu, ja tā izdarīta ar dedzināšanu vai citādā vispārbīstamā veidā vai ja tā izdarīta lielā apmērā, vai ja tās rezultātā vainīgā neuzmanības dēļ iestājusies cilvēka nāve vai izraisītas citas smagas sekas.

Par šāda nozieguma izdarīšanu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz desmit gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.