Menu
 

Valsts policijas Saulkrastu iecirknī reģistrēta 46 658 eiro izkrāpšana, solot ieguldīt naudu finanšu platformā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Ilustrācija - Valsts policija Ilustrācija - Valsts policija

21.oktobrī Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Saulkrastu iecirknī tika saņemta informācija no kāda vīrieša, kurš ziņoja, ka viņam izkrāpti 46 658 eiro. Vīrietim bija piezvanījusi krievu valodā runājoša persona, kas piedāvājusi nopelnīt, ieguldot naudu finanšu platformā. Uzticoties krāpniekiem, vīrietis bija pārskaitījis gan savus iekrājumus, gan paņēmis kredītus.

Policijā īpaši norāda, ka krāpnieku pamudināts, vīrietis uzinstalējis savā datorā arī programmatūru “AnyDesk”, ar kuras palīdzību krāpnieki pieslēgušies datoram, lai veiktu noziedzīgas darbības viņa bankas kontos.

Valsts policija atkārtoti brīdina par krāpnieku aktivitāti – no 11. līdz 24. oktobrim Valsts policijas iecirkņos visā Latvijā ir saņemta informācija par vairāk nekā 353 000 eiro izkrāpšanu no iedzīvotājiem. Visvairāk naudas iedzīvotāji zaudējuši, “ieguldot” to apšaubāmās investīciju platformās, tāpat aizvien krāpnieki izvilina pieejas datus banku kontiem, uzdoties par banku darbiniekiem un citiem finanšu speciālistiem.

Visvairāk naudas – 64 422 eiro – izkrāpts kādai pensijas vecuma sievietei Kurzemē. Šā gada 18. oktobrī Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Ventspils iecirknī tika saņemts iesniegums no cietušās. Vēl 2018. gadā viņai piezvanīja nepazīstams vīrietis, kurš uzdevās par brokeri un piedāvāja viņai kļūt par klienti, aicinot ieguldīt naudu ar mērķi gūt pelņu. Viņš sievietei izskaidroja, kā šī nauda tiks pelnīta. Noticot viltvārdim, sieviete no sava bankas konta pārskaitīja 20 254 eiro.

2019.gadā cietušajai zvanīts vēlreiz un solīta peļņa, taču esot jāatjauno konti, kā rezultātā viņa pārskaitīja 23 639 eiro. 2020. gadā saņēmusi vēl vienu zvanu – vīrietis sacīja, ka iepriekšējais uzņēmums esot bankrotējis un viņš varot palīdzēt atgūt iepriekšējo gadu veiktās investīcijas un zaudēto naudu, taču, lai to izdarītu, esot jāveic maksājums atkal. Tā rezultātā sieviete pārskaitīja viņam 8971 eiro.

Šogad sieviete saņēma pēdējo zvanu no krāpniekiem. Zvanītājs solīja ar tiesas palīdzību piedzīt naudu no iepriekšējām personām, kuras vainīgas pie materiālajiem zaudējumiem. Taču par dokumentu sagatavošanu tiesai un tiesvedības procesu tika pieprasīti 11 558 eiro, kurus sieviete arī pārskaitīja. Valsts policija strādā uzsāktā kriminālprocesa ietvaros.

Lai pasargātu sevi, likumsargi aicina iedzīvotājus nebūt pārlieku uzticīgiem, sargāt savu personīgo informāciju, nevienam ne telefoniski, ne rakstiski neatklāt banku kontu piekļuves datus, nevērt vaļā aizdomīgas svešinieku atsūtītas interneta resursu saites un kritiski izvērtēt jebkuru saņemto informāciju. Tāpat būtiski par šādām krāpšanām atgādināt gados vecākiem cilvēkiem.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.