Menu
 

Policija atsavina četrus kilogramus narkotisko un psihotropo vielu, aizturētas trīs personas

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Valsts policija Foto - Valsts policija

Šī gada septembrī uzsākta kriminālprocesa ietvaros Valsts policijas (VP) darbinieki noskaidroja iespējamu personu grupu, kura tirgo dažādas narkotikās un psihotropās vielas. Tika aizturētas trīs personas un atsavināti aptuveni četri kilogrami narkotiskās un psihotropas vielas.

Kā informēja VP Sabiedrisko attoecību nodaļā, VP Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes Organizētās noziedzības apkarošanas pārvaldes 2.nodaļas darbinieki, veicot procesuālās darbības, oktobrī  noskaidroja personu grupu, kas aktīvi tirgo dažādas narkotiskās un psihotropās vielas, izmantojot anonīmus čatus, un pirkumus nodeva caur slēpņiem, lai izvairītos no tieša kontakta ar pircējiem. Narkotiskās un psihotropās vielas, kas bija paredzētas tirgošanai, tika nodotas tikai labi zināmiem pārpircējiem, kuri vēlāk šīs vielas tirgoja tālāk.

Veicot kratīšanas tika izņemtas un atsavinātas narkotiskās un psihotropās vielas, kurām šobrīd ir nozīmētas ekspertīzes, lai noteiktu precīzu svaru un izcelsmi, tāpēc šobrīd vielu daudzums ir lēšams aptuvenos daudzumos – MDMA tabletes,  “Xanax” tabletes, amfetamīns, mefedrons, marihuāna, kuru kopējais svars varētu pārsniegt 4 kilogramus. Kratīšanas laikā arī tika izņemti svari, iepakojuma materiāli un sakaru līdzekļi.

Iepriekš minēto darbību rezultātā tika aizturētas un atzītas par aizdomās turētajiem trīs personas – 1991., 1964.un 1986.gadā dzimuši vīrieši.  

Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 253./1. panta trešās daļas. Proti, par iespējamu narkotisko/psihotropo vielu neatļautu iegādāšanos, glabāšanu realizācijas nolūkā un realizāciju, lielos apmēros, organizētā grupā. Divām personām 22.oktobrī tika piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.