Menu
 

Policija rosinājusi apsūdzēt vīrieti par vairāk nekā 309 000 eiro izkrāpšanu no 43 personām

  • Autors:  LETA
Foto - vp.gov.lv Foto - vp.gov.lv

Valsts policija rosinājusi prokuratūrai apsūdzēt vīrieti par vairāk nekā 309 000 eiro izkrāpšanu no 43 personām, informēja Valsts policija.

Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvalde rosinājusi vīrieti apsūdzēt par krāpšanu lielā apmērā, izmantojot viltotus zīmogus un svešu maksāšanas līdzekli, kā arī par noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizāciju laikā no 2017.gada beigām līdz 2019. gada aprīlim.

Persona, nolūkā uzlabot savu finansiālo stāvokli, savu paziņu lokā izplatīja nepatiesu informāciju par to, ka viņam esot saistība ar nebanku kredītiestādēm un piedāvājis iespēju viegli nopelnīt naudu. Proti, personām, kuras vēlējās nopelnīt, bija jāsaņem naudas aizdevumi noteiktās nebanku kredītiestādēs, piesakot lielāko iespējamo aizdevuma summu ar lielāko aizdevuma atmaksas termiņu.

Pēc aizdevuma saņemšanas nauda bija jāpārskaita uz banku kontiem, kas saistīti ar aizdomās turēto personu. Aizdevumu saņēmējiem tika solīts, ka pieteiktie aizdevumi tiks automātiski dzēsti.

Aizdomās turētā persona kredītdevēju vārdā izsūtīja viltotas apliecinājuma vēstules, kurās bija apgalvots, ka iestādes apņemas anulēt aizdevumus, un persona par to saņemšot atlīdzību pieteikto aizdevumu apmērā. Atlīdzības izmaksa personām tika solīta divu nedēļu laikā no aizdevumu saņemšanas dienas, kas vēlāk dažādu iemeslu dēļ tika atlikta.

Ņemot vērā, ka daļa aizdevumu saņēmēju ar aizdomās turēto personu bija savstarpēji pazīstami, tad process sākotnēji neradīja aizdomas. Pēc aizdomās turētās personas lūguma, shēmā tika iesaistīti jau aizdevumus saņēmušo personu radi un draugi, tādējādi iesaistot vismaz 43 personas un radot mantisku kaitējumu cietušajiem kopumā vismaz 309 000 eiro apmērā.

Kriminālprocesā ir uzlikts arests ar aizdomās turēto personu saistītas fiziskas un juridiskas personas īpašumiem.

Oktobra beigās lieta nodota Rīgas tiesas apgabala prokuratūrai kriminālvajāšanas sākšanai.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.