Menu
 

Ķekavas novadā dedzis šķūnis, Ropažos – vieglā automašīna, Salaspilī – kravas automašīnas piekabe

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) pagājušās nedēļas otrajā pusē no Pierīgas novadiem un Jūrmalas saņēmis pusotru desmitu izsaukumu. Liela daļa bijusi par nepieciešamu palīdzību pēc ceļu satiksmes negadījumiem.

Jau ziņots, ka plkst.3.44 naktī uz sestdienu tika saņemts izsaukums uz Olaini, kur deviņstāvu ēkā dega lifta kabīne, bēniņi un dzīvokļa grīda 11 kvadrātmetru platībā, un bija izveidojies spēcīgs sadūmojums. Ugunsdzēsēji, izmantojot autokāpnes un glābšanas maskas,  no piedūmotās ēkas augšējiem stāviemevakuēja deviņus cilvēkus un vienu cilvēku izglāba. Plkst.7.06 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks likvidēts.

Trešdien pievakarē Ķekavas novada Daugmales pagastā dedzis šķūnis 50 kvadrātmetru platībā, un šī ugunsgrēka novēršanai VUGD darbiniekiem bija nepieciešamas gandrīz trīs stundas.

Vēl Ropažu novadā degusi vieglā automašīna (7 m2), Nāras ielā Ķekavā – zaru kaudze (10 m2), bet Rīgas ielā Salaspilī – kravas automašīnas piekabe (15 m2). Carnikavā nepareizas apkures sistēma ekspluatācijas dēļ bija radies spēcīgs sadūmojums vienstāva dzīvojamā mājā, taču degšanu ugunsdzēsēji ēkā nekonstatēja.

Veicot glābšanas darbus, Edinburgas prospektā Jūrmalā VUGD darbinieki sazāģējuši virs ietves pārkritušu aizlūzušu zaru, bet Mārupes novada Babītes pagastā – ceļa braucamajai daļai pārkritušu koku.

Ceļu satiksmes negadījumu sekas, pārsvarā sakārtojot ceļa braucamo daļu un atvienojot spēkratu akumulatora klemmes, tika novērstas pēc vieglās automašīnas avārijas Mārupes novada Salas pagasta Sīpolciemā, kravas un vieglās automašīnas sadursmes Olaines novada Medemciemā, vieglās automašīnas avārijas Ādažos, pēc trīs vieglo automašīnu sadursmes Jomas ielā Jūrmalā, kā arī vieglās un kravas automašīnas sadursmes Rīgas ielā Olainē.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.