Menu
 

Par automašīnu zādzībām Siguldas novadā aizturēti trīs vīrieši

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Valsts policija Foto - Valsts policija
Pagājušajā nedēļā, 19.novembrī, pēc informācijas saņemšanas no cietušā Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Siguldas iecirknī tika uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 175.panta 3.daļas, proti, par automašīnas "VW Golf" zādzību, kas tika izdarīta tajā pašā dienā no privātmājas pagalma Siguldas novada Allažu pagastā, informē Valsts policijā.
 
Tās pašas dienas vakarā atkārtoti tika saņemts zvans no cietušā, kurš paziņoja, ka pie viņa atkal ir ieradušās trīs personas, kuras velk projām vēl vienu "VW Golf" automašīnu. Uz notikuma vietu nekavējoties izbrauca Valsts policijas Siguldas iecirkņa Kārtības policijas nodaļas Operatīvās vadības struktūrvienības darbinieki kopā ar Siguldas novada pašvaldības policijas darbiniekiem.
 
Tuvojoties notikuma vietai, policisti kādā grāvī pamanīja nozagto automašīnu. Tai blakus atradās trīs iespējami vainīgie vīrieši. Divi no viņiem pēkšņi uzsāka bēgšanu ar savu automašīnu, kurai aizmugurē bija piestiprināta nozagtā "VW Golf" automašīna. Valsts policijas darbinieki uzsāka tai sekot. Brīdi vēlāk noziedznieki nobrauca no ceļa brauktuves un turpināja braukt pa tīrumu, kur ar abām automašīnām iestrēga, pēc kā abi – 1990.gadā un 1993.gadā dzimušie – vīrieši tika aizturēti. Savukārt trešo – 1988.gadā dzimušo – personu, kura sēdēja pie nozagtās automašīnas stūres, aizturēja Siguldas novada pašvaldības policija. Persona tika nodota Ceļu policijai. Pret vīrieti ir uzsākts kriminālprocess par transportlīdzekļa vadīšanu alkohola reibumā, kā arī bez autovadītāja apliecības. Nozagtā automašīna vēlāk nodota atpakaļ tās īpašniekam, vēsta Valsts policijā.
 
Izmeklēšanas laikā aizturētais 1990.gadā dzimušais vīrietis likumsargiem atzinās, ka tajā pašā dienā, 19.novembrī, kopā ar abiem vīriešiem – 1993. gadā un 1988. gadā dzimušajiem – ir nozaguši vēl vienu "VW Golf" automašīnu. Nozagto spēkratu vēlāk esot nodevuši kādam metāllūžnu uzpircējam Vangažos. Par automašīnas zādzību uzsākts kriminālprocess un ar prokurora piekrišanu tika veikta sankcionēta kratīšana kādā privātmājas teritorijā Vangažos. Kratīšanas laikā tika izņemta nozagtā "VW Golf" markas automašīna, kura tika atdota tās likumīgajam īpašniekam.
 
Personas savu vainu zādzībās atzina. Tāpat no pirmās nozagtās automašīnas tika nozagtas arī dažādas mantas, kas pēc tam tika atrastas aizturēto personu dzīvesvietās, izņemtas un nodotas atpakaļ to īpašniekam. Aizturētās personas tika ievietotas īslaicīgās aizturēšanas izolatorā. Visi trīs vīrieši jau iepriekš bijuši sodīti un nonākuši policijas redzeslokā par dažāda veida noziegumiem, norāda Valsts policijā.
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.