Menu
 

Baltezerā un Baldonē izcēlušies ugunsgrēki dzīvojamās mājās, Mālpilī – ražošanas cehā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) kopš nedēļas sākuma no Pierīgas novadiem un Jūrmalas saņēmis teju desmit izsaukumu, liecina VUGD informācija. Jau ziņots, ka pirmdien plkst. 21.49 Baltezerā dega divstāvu dzīvojamās mājas otrais stāvs 100 m2 un jumts 120 m2 platībā. Plkst.1.55 naktī šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts. Notikuma vietā strādāja arī Inčukalna brīvprātīgie ugunsdzēsēji.

Otrdien plkst.9.48 tika saņemts izsaukums uz Siguldas novada Mālpils pagastu, kur vienstāva ražošanas ēkas ventilācijas šahtā dega skaidu putekļi 15 m2 platībā un bija izveidojies spēcīgs sadūmojums. Pirms ugunsdzēsēju ierašanās no ražošanas ceha bija evakuējušies 120 cilvēki. Divarpus stundu laikā VUGD pārstāvji darbu notikuma vietā pabeidza.

Naktī uz trešdienu Ķekavas novada Baldones pagastā degusi vienstāva dzīvojamā māja 160 m2 platībā. Pirms ugunsdzēsēju ierašanās no ēkas bija evakuējies viens cilvēks. Dzēšanas darbi turpinājušies piecas stundas.

Trešdien plkst. 14.30 saņemts izsaukums uz Siguldas novada Inčukalna pagastu, kur bija notikusi satiksmes autobusa un automašīnas sadursme. Glābēji nodeva septiņus cietušos NMPD mediķiem, atvienoja akumulatoru klemmes, izcēla automašīnu uz ceļa, ka arī sakārtoja ceļa braucamo daļu. Plkst. 18.43 VUGD darbu notikuma vietā pabeidza.

Ceļu satiksmes negadījumu sekas novērstas arī Ropažu novada Ropažu pagastā, kur automašīna bija ietriekusies kokā, un Olaines novada Stīpniekos, kur vieglā automašīna bija iebraukusi grāvī. Cilvēkiem šajos negadījumos palīdzība nebija nepieciešama.

Vēl Jūrmalā sazāģēti gāzes vadam un elektrības vadiem pārkrituši nolauzti koki, kā arī aizvākts uz ietves nokritis vecs laternas stabs.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.