Menu
 

Rīgas lidostā sliktas redzamības dēļ "airBaltic" lidmašīna nobraukusi no manevrēšanas ceļa

  • Autors:  LETA
Foto - airbaltic.com Foto - airbaltic.com

Aviokompānijas "airBaltic" lidmašīna, kas atgriezās Rīgā no Stokholmas, sliktas redzamības un snigšanas dēļ starptautiskajā lidostā "Rīga" noslīdējusi no manevrēšanas ceļa, un līdz plkst.15 lidosta ir slēgta.

Lidostas pārstāve Ilze Salna aģentūrai LETA pastāstīja, ka aviācijas negadījuma dēļ lidostas skrejceļš pašlaik ir slēgts. Lidostas atbildīgie dienesti un aviokompānijas pārstāvji strādā notikuma vietā.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā aģentūra LETA uzzināja, ka aviācijas negadījums noticis īsi pirms plkst.12. Lidmašīnas pasažieri un apkalpe evakuēti, neviens cilvēks nav cietis.

Civilās aviācijas aģentūras (CAA) pārstāvis Aivis Vincevs aģentūrai LETA pastāstīja, ka CAA seko līdzi situācijai saistībā ar aviācijas negadījumu lidostā.

"airBaltic" pārstāve Alise Bethere aģentūrai LETA pavēstīja, ka aviokompānijas reisa BT102 no Stokholmas lidmašīna "Airbus A220-300" piektdien spēcīgas snigšanas dēļ no skrejceļa noslīdēja pēc nosēšanās.

Pēc Betheres sniegtās informācijas, visi 44 pasažieri tika droši nogādāti lidostas terminālī, savukārt lidmašīna tiks nogādāta angārā tālākas inspekcijas veikšanai.

"airBaltic" strādā ciešā sadarbībā ar iestādēm un vēlāk sola sniegt papildu informāciju. "airBaltic" arī atvainojas pasažieriem par sagādātajām neērtībām.

Šobrīd skrejceļa izmantošana kā izlidojošajiem, tā ielidojošajiem reisiem ir slēgta līdz plkst.15. Ielidojošie reisi tiek novirzīti uz citu valstu lidostām, savukārt izlidojošo reisu izlidošana kavēsies.

Vincevs pastāstīja, ka šobrīd ir informācija, ka kavējas deviņi izlidojošie un trīs ielidojošie reisi.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.