Menu
 

Nedēļas nogalē glābēji Pierīgā aizvākuši 59 nolūzušus kokus

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) aizvadītās nedēļas otrajā pusē no Pierīgas novadiem un Jūrmalas saņēmis gandrīz 70 izsaukumu, no tiem 59 bijuši par nepieciešamu palīdzību, lai aizvāktu aizlūzušus vai nolūzušus un ceļa braucamajai daļai pārkritušus kokus. Kopumā Latvijā VUGD nedēļas nogalē saņēma 125 šādus izsaukumus.

Vēl, veicot glābšanas darbus, VUGD pārstāvji Salaspils novadā no grāvja izvilkuši avarējušu vieglo automašīnu, bet Ādažu novada Carnikavas pagastā un Siguldas novada Allažu pagastā sakārtojuši ceļa braucamo daļu pēc divu vieglo automašīnu avārijām.

Dzēsti arī septiņi ugunsgrēki, no tiem četri Jūrmalā. Fabrikas ielā un neapsaimniekotā vienstāva ēkā Atbalss ielā deguši atkritumi, bet citā adresē Atbalss ielā un divstāvu dzīvojamās mājas kāpņu telpā Raiņa ielā – sadzīves mantas.

Vēl svētdien Ķekavas novada Pulkarnē dedzis dzīvojamais vagoniņš 20 kvadrātmetru platībā, un šis ugunsgrēks tika likvidēts nepilnu divarpus stundu laikā. Krasta ielā Mālpilī trīsstāvu dzīvojamās mājas otrā stāva dzīvoklī svila uz plīts bez uzraudzības atstāts ēdiens. Bet pirmdien agri no rīta Jaunolainē dega divstāvu saimniecības ēkas palīgtelpa 15 m2 platībā. Liesmas tika apdzēstas pusotras stundas laikā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.