Menu
 

Ādažos un Medemciemā degušas pirtis, Jūrmalā – ēkas jumts, Siguldā – ventilācijas sistēma Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - twitter.com/LRApvieniba Foto - twitter.com/LRApvieniba

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) kopš nedēļas sākuma Pierīgas novados un Jūrmalā reģistrējis desmit ugunsgrēkus un desmit izsaukumus par nepieciešamu palīdzību glābšanas darbos.

Pirmdien vakarā Saulkrastu novada Zvejniekciemā vienstāva dzīvojamā mājā dedzis starpstāvu pārsegums un jumta konstrukcija 12 kvadrātmetru platībā, liecina VUGD informācija.

Otrdien pēcpusdienā Salaspils novada Aconē vienstāva dzīvojamā mājā dega starpstāvu pārsegums 40 m2 platībā, un no ēkas bija evakuējušies trīs cilvēki. Ugunsgrēks tika likvidēts četru stundu laikā.

Dažas stundas vēlāk ugunsdzēsēji steidzās uz Siguldas novada Siguldas pagastu, kur vienstāva angāra tipa ēkā dega ventilācijas sistēmas iekārta un putekļi 6 m2 platībā. Divarpus stundu laikā šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.

Vēl viens ugunsgrēks otrdien fiksēts Budeskalna ielā Salaspilī, kur divstāvu dzīvojamā mājā bija aizdegušās sadzīves mantas. Šis ugunsgrēks tika likvidēts vēl pirms ugunsdzēsēju ierašanās.

Četri ugunsgrēki reģistrēti trešdien. Īsi pēc pusnakts Daugavpils ielā Jūrmalā divstāvu dzīvojamās mājas pirmajā stāvā bija aizdegusies grīda (1 m2) un no ēkas tika evakuēti divi cilvēki. Olaines novada Medemciemā naktī degusi vienstāva pirts 50 m2 platībā, un šī ugunsgrēka likvidācijai bija nepieciešamas trīsarpus stundas.

Vakarā Pulkveža Brieža ielā Siguldā trīsstāvu dzīvojamās mājas kāpņu telpā bija aizdedzies drošinātājs elektrības sadales skapī, Tirgus ielā Jūrmalā novērsta sodrēju degšana divstāvu dzīvojamās mājas dūmvadā, bet nepilnu stundu vēlāk Poruka prospektā Jūrmalā dega divstāvu dzīvojamās ēkas un piebūves jumts 40 m2 platībā.

Savukārt platības ziņā lielākais ugunsgrēks pēdējo dienu laikā Pierīgā noticis trešdien vakarā Draudzības ielā Ādažos, kur dega vienstāva pirts 52 m2 platībā. Ugunsgrēks tika likvidēts divarpus stundu laikā.

Veicot glābšanas darbus, VUGD darbinieki novērsa ceļa satiksmes negadījumu sekas Jaunmārupē, Baltezerā un Siguldā, kā arī aizvāca sešus nolūzušus kokus Baldones pagastā, Ropažu pagastā, Salaspils novada Jaunsauriešos, kā arī Ķekavas novada Baložos un Daugmales pagastā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.