Menu
 

Inčukalnā aizturēts vīrietis, kurš ilgstoši un nelikumīgi ražojis un tirgojis alkoholu

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Valsts policija Foto - Valsts policija

Ceturtdien, 9.decembrī, Inčukalnā Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Siguldas iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas amatpersonas, veicot operatīvos izmeklēšanas pasākumus saistībā ar nelikumīgu alkoholisko dzērienu izgatavošanu un realizāciju, aizturēja 1962. gadā dzimušu vīrieti.

Kā informēja Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļā, veicot sankcionētu kratīšanu aizdomās turamā vīrieša dzīvesvietā, likumsargi konstatēja un atsavināja 60 litrus šķidruma ar alkoholam raksturīgu smaku, kā arī destilēšanas aparātu. Lai noskaidrotu izņemto vielu sastāvu, ir nozīmētas nepieciešamās ekspertīzes.

Vīrietis pēc aizturēšanas nogādāts Valsts policijas Siguldas iecirknī. Aizturētais jau iepriekš bija nonācis policijas redzeslokā.  Likumsargi norāda, ka policijas rīcībā esošā informācija liecina, ka persona jau ilgstoši tirgojusi nelikumīgo alkoholu vietējiem iedzīvotājiem.

Par šo gadījumu ir uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 221.1 panta pirmās daļas – par nelegāli izgatavotu (ražotu) vai viltotu alkoholisko dzērienu vai spirtu saturošu šķidrumu, kuri nav alkoholiskie dzērieni, bet kurus piedāvā kā alkoholiskos dzērienus (nelikumīgi alkoholiskie dzērieni), realizāciju. Par šādu noziedzīgu nodarījumu likumā paredzēts sods – brīvības atņemšana uz laiku līdz vienam gadam vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.