Menu
 

Jaunolainē dedzis šķūnis, Siguldā un Ropažos – dārza mājas

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) kopš nedēļas sākuma Pierīgas novados un Jūrmalā reģistrējis desmit izsaukumus. Bīstamākais ugunsgrēks, kā jau ziņots, noticis otrdien plkst.8.30 piecstāvu dzīvojamā mājā Jūrmalā, kur dega ceturtā stāva dzīvoklis un piektā stāva logs 80 m2 platībā.

No ēkas ugunsdzēsēji izglāba divus cilvēkus, vēl 14 cilvēkus evakuēja. Ugunsgrēkā cieta četri cilvēki, kuri nodoti Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem. Nepilnu triju stundu laikā šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.

Naktī uz otrdienu Jaunolainē dedzis šķūnis 12 m2 platībā, un šī ugunsgrēka novēršanai bija nepieciešamas gandrīz trīs stundas.

Vēl otrdien pievakarē Zinātnes ielā Siguldā uguns bija apņēmusi dārza māju 12 m2 platībā, deviņstāvu ielā Dalbes ielā Olainē pirmā stāva dzīvoklī svila uz plīts atstāts nepieskatīts ēdiens, Skolas ielā Jūrmalā bija aizdegusies vieglā automašīna, bet trešdienas rītā Zaļajā ielā Ropažos degusi dārza māja 8 m2 platībā.

Veicot glābšanas darbus, VUGD darbinieki Bukultos aizvākuši ceļam pārkritušu koku, kā arī sakārtojuši ceļa braucamo daļu pēc divu vieglo automašīnu sadursmes Mellužu prospekta Jūrmalā un vieglās automašīnas un traktora sadursmes Olaines novada Medemciemā.

Jāatgādina, ka piektdien, 17.decembrī, no plkst.10.00 līdz 10.20 VUGD visā Latvijā veiks trauksmes sirēnu pārbaudi, iedarbinot tās uz trim minūtēm, kā arī pārbaudīs starp VUGD un elektroniskajiem plašsaziņas līdzekļiem noslēgto līgumu darbības izpildi. Iedzīvotājiem nav pamata uztraukumam, jo tā ir kārtējā trauksmes sirēnu pārbaude. Ja trauksmes sirēnu pārbaudes laikā tās nedzirdat, nav iemesla satraukties, jo ārkārtas gadījumos, kur sirēnas nav dzirdamas vai izvietotas, var tikt izmantoti citi apziņošanas veidi, piemēram, informācijas nodošana sabiedrībai caur operatīvo dienestu un to sadarbības partneru skaļruņiem.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.